Kolozsvári rakott káposzta kolbásszal és szalonnával: kiadós és nagyon finom egytálétel
A kolozsvári rakott káposzta sok kolbásszal és szalonnával nem fog csalódást okozni a kiadós, magyaros ételek rajongóinak.
Savanyú káposzta, füstölt szalonna, darált hús és sok tejföl: a kolozsvári rakott káposzta nem mondható épp diétás fogásnak, de cserébe laktató és ellenállhatatlan. Olaj helyett sertés- vagy libazsírt használj hozzá. Kevesebb mosogatnivalót hagysz magad után, és finomabb is lesz, ha a rizst a darált húsos raguban főzöd puhára.
Kolozsvári rakott káposzta
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg savanyú káposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dl tejföl
- 4 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 1 bögre rizs
- 1 evőkanál borsikafű
- 1 evőkanál kapor
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A savanyú káposztát csepegtesd le, ízlés szerint mosd át, és egy evőkanál zsíron húsz perc alatt párold puhára egy teáskanál pirospaprikával, az őrölt köménnyel és a babérlevéllel. A vöröshagymát aprítsd fel, és a másik evőkanál zsíron párold üvegesre. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát és a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg borsikafűvel, kaporral, majoránnával, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd öt percig, amíg a hús kifehéredik. Ekkor add hozzá a rizst, öntsd fel még vízzel, és lefedve, a lehető legkisebb lángon párold puhára. Amíg a rizs puhul, a füstölt szalonnát kockázd fel, a zsírját olvaszd ki, majd add hozzá a felkarikázott kolbászt, és süsd át rajta.
Egy tepsi alján oszd el a párolt káposzta egyharmadát. Simítsd el rajta a rizses ragu felét, arra tedd a szalonnás kolbász felét, és locsold meg tejföllel. Így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején káposzta legyen, amit kenj meg gazdagon tejföllel. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára, hogy az ízei összeérjenek.
Hagyományos és nagyon finom fogás az erdélyi húsgombócleves, amely gazdagon fűszerezve az igazi.
- egytálétel
- kolbász
- rakott káposzta
- savanyú káposzta
- darált hús
- füstölt szalonna
- kolozsvári rakott káposzta
- Recept
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció