Duplasajtos kolbászos lasagne
Tökéletes vacsora hétköznapra
Remek lezárása a fárasztó munkanapnak a pikáns, ízletes és kiadós kolbászos lasagne.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

Lágy, krémes arctisztítók, melyek nem szárítják az érzékeny bőrt: hidratáló összetevőkkel »

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak mindig bolognai lasagnét süss, próbáld ki a népszerű tésztát kolbásszal is. Készítés közben bátran nyúlj a fűszerekhez. Ha valaki meglátja a kolbászos lasagnét, nem kell majd győzködni, hogy megkóstolja. Kard Éva receptjét jól mentsd el!

Kolbászos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg trappista
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 pár debreceni
  • 20 dkg paradicsom
  • 6 lasagne tésztalap
  • 4 púpozott evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál mustár
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát bő, enyhén sós vízben főzd félpuhára körülbelül öt perc alatt, majd szűrd le. Egy serpenyőben hevíts olajat, add hozzá a feldarabolt kolbászt, és süsd négy-öt percig. Ha pirulni kezd, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, add hozzá a feldarabolt gombát. Keverd össze, és pirítsd körülbelül öt percig. Utána mehet hozzá a felkockázott paradicsom is, és öntsd fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Jól dolgozd össze a szószt, ízlés szerint sózd, borsozd, majd párold négy-öt percig. Rakd hozzá a tejfölt, a mustárt, a trappistát, és kevergetve addig melegítsd, amíg a sajttal össze nem olvad.

Egy kisebb tepsi alját locsold meg olívaolajjal, helyezz rá egy lasagnelapot. Kanalazz rá a szószból, és fedd be a következő tésztalappal. Addig ismételd, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyelj, hogy felülre feltétlenül szósz kerüljön! Végül szórd meg a tetejét a reszelt füstölt sajttal. Helyezd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 perc alatt szép pirosra. Tálalás előtt szeleteld fel.

Ezt is szeretjük