Magyaros újkrumplileves sok kolbásszal: csupa finomság van benne
A kolbásszal főtt újkrumplileves igazán tartalmas bevezetője egy tavaszi ebédnek.

- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ha szereted a hagyományos magyaros krumplilevest sok tejföllel, ne hagyd ki az újkrumplival készült változatát sem. A krumplit ebben az esetben gondosan tisztítsd meg a héjától, de ne hámozd, inkább csak kapargasd késsel, vagy dörzsöld szivaccsal. Érdemes kicsit nagyobb darabokat választanod erre a célra, mert úgy hamarabb végzel. A hagyományos krumplileves úgy az igazán finom, ha az elkészítéséhez olaj helyett sertés- vagy libazsírt használsz.
Kolbászos újkrumplileves receptje
Hozzávalók
- 30 dkg újkrumpli
- 25 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír (sertés, liba vagy kacsa)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplik héját óvatosan távolítsd el, majd vágd kockára, és felhasználásig tartsd hideg vízben. A kolbászt áztasd vízbe 10 percre, ezután húzd le a héját, és karikázd fel. A zöldpaprikát és a paradicsomot mosd meg, és szeleteld fel. A hagymát pucold meg, és vágd kockákra.
Egy fazékban olvaszd fel a zsírt, és futtasd meg rajta a hagymát. Ha már üveges, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, dobd rá a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd tedd vissza a tűzre, és kevergesd addig, amíg a paradicsom levet ereszt, összeesik. Ekkor add hozzá a felszeletelt krumplit, és öntsd fel bő vízzel. Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, keverd hozzá az ételízesítőt és a kolbászkarikákat. Ha a víz felforrt, állítsd kis lángra, és főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. A végén sűrítsd tejföllel, és forrald össze.
Az újkrumpli a zöldbabfőzelék sűrítésére is kiváló.
Még több recept