Régimódi rakott krumpli sok kolbásszal és tejföllel: a hosszú sütési idő a titka

Úgy az igazi a rakott krumpli, ha sok-sok kolbásszal, tojással és tejföllel készül.

Kolbászos rakott krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van egy kis időd arra, hogy alkoss a konyhában, állj neki egy fantasztikus kolbászos rakott krumplinak! A krémes, szaftos fogás lelkét a legalább egyórás sütési idő adja, ilyenkor ugyanis a hozzávalók nem csak átsülnek, hanem az ízeik is ellenállhatatlan egyveleggé olvadnak össze.

Kolbászos rakott krumpli

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 8 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál vaj vagy zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, és várd meg, amíg kihűl. A kolbászt is tedd hideg vízbe tíz percre, utána húzd le könnyedén a héját, és karikázd fel. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre, utána azokat is tedd hideg vízbe, és ha már kihűltek, karikázd fel őket. Egy tepsit kenj ki vastagon a vaj vagy a zsír felével. Karikázd rá a krumpli felét, sózd, borsozd, oszd el rajta a tojást és a kolbászt, locsold meg a tejföl és szórd rá a sajt felét. Ezt fedd be krumplival, amit szintén sózz, borsozz, kend le tejföllel és a reszelt sajttal. Morzsold rá a vaj vagy zsír másik felét, majd takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd össze az egészet egy óra alatt. A végén vedd le az alufóliát a tetejéről tíz percre, hogy a tetején a sajt és a krumpli megpirulhasson.

A spenótos, csirkés rakottas is nagyon finom krémes, egyben sült fogás.

Laktató csirkés rakottas krémes szószban: rengeteg sajt borítja a tetejét

Egyszerű, kiadós és nagyon jól variálható fogás a rakottas, ráadásul sok olvadt sajt koronázza meg.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük