Roppanós kolbász vele sült zöldségekkel: laktató, és csak pár perc munka van vele
A sült kolbásznak sem kötelező túl nehéznek lennie: süsd bő olaj helyett sütőben, hasábburgonya helyett pedig zöldségekkel kínáld.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a hagyományos magyaros ételeket, és odavagy a lacikonyhák finomságaiért, akkor ez a te ételed! A kolbász sütőben sütve is isteni, tartalmas ebéd, amivel ráadásul alig van munka. Sült zöldségekkel tálalva a gyomornak is kevésbé megterhelő.

Kolbász vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg kelbimbó
  • 4 db sütni való kolbász
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. A kelbimbót alaposan mosd meg, a külső héjat távolítsd el, és a zöldségeket rendezd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Keverd össze az olívaolajat a rozmaringgal és a kakukkfűvel, sózd, borsozd, majd locsold meg a krumplit és a kelbimbót a fűszeres keverékkel.
Rakd a zöldségekre a kolbászokat, villával szurkáld meg mindegyiket több helyen, hogy a gőz sülés közben távozni tudjon. Így nem fognak szétdurranni. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd 45-55 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, a kolbászok pedig átsülnek. A végén 10 percig alufólia nélkül is süsd, hogy szép pirosak legyenek. Ha teheted, káposztasalátával kínáld. 
Kolbásszal a tésztát is tartalmasabbá teheted, és az íze is jobb lesz tőle. 

Ezt is szeretjük