Roppanós kolbász vele sült zöldségekkel: laktató, és csak pár perc munka van vele
A sült kolbásznak sem kötelező túl nehéznek lennie: süsd bő olaj helyett sütőben, hasábburgonya helyett pedig zöldségekkel kínáld.

- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Ha szereted a hagyományos magyaros ételeket, és odavagy a lacikonyhák finomságaiért, akkor ez a te ételed! A kolbász sütőben sütve is isteni, tartalmas ebéd, amivel ráadásul alig van munka. Sült zöldségekkel tálalva a gyomornak is kevésbé megterhelő.
Kolbász vele sült zöldségekkel
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg kelbimbó
- 4 db sütni való kolbász
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra. A kelbimbót alaposan mosd meg, a külső héjat távolítsd el, és a zöldségeket rendezd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Keverd össze az olívaolajat a rozmaringgal és a kakukkfűvel, sózd, borsozd, majd locsold meg a krumplit és a kelbimbót a fűszeres keverékkel.
Rakd a zöldségekre a kolbászokat, villával szurkáld meg mindegyiket több helyen, hogy a gőz sülés közben távozni tudjon. Így nem fognak szétdurranni. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd 45-55 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, a kolbászok pedig átsülnek. A végén 10 percig alufólia nélkül is süsd, hogy szép pirosak legyenek. Ha teheted, káposztasalátával kínáld.
Kolbásszal a tésztát is tartalmasabbá teheted, és az íze is jobb lesz tőle.
Még több recept