Kolbásszal, nyárson sült krumpli: míg kívül ropogós lesz, belül puha marad
Ezért érdemes elővenni a grillsütőt! A kolbásszal, nyárson sült krumplival változatosabbá teheted a kerti partik kínálatát.

kolbaszos-krumplinyars
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

10 másodperc, és kiderül a testéletkorod – Lehet, hogy nem annyi, mint amire gondolnál »

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

A felismerhetetlenségig szétvágta a pólóját, gyönyörű ruhát készített belőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillnyárs a kerti partik nagy kedvence. A kolbász és a krumpli pedig nyerő párosítás. Ebből nem bírsz majd eleget készíteni. A sütnivaló vagy a grillkolbász is remek választás. Húzhatsz a nyársra még zöldségeket, vagy külön is grillezheted, és a kolbászos fogás mellé kínálhatod. A krumplit nem kell túlságosan fűszerezni, mert a kolbász többnyire pikáns. Öntetet, mártogatóst is kínálhatsz hozzá.

Kolbásszal, nyárson sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg kolbász
  • bors
  • sasliknyárs
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, a héját dörzsöld meg. Főzd félpuhára 15 perc alatt. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha, ne essen szét. Itasd le róla a nedvességet, és hagyd száradni. Amikor kihűl, sózd, borsozd, esetleg ízesítsd zöldfűszerrel, és a kolbásszal együtt karikázd fel. A sasliknyársat vagy a hurkapálcikát vizezd be, és húzd rá felváltva a krumplit és a kolbászt.

Rakd forró grillre, és magas hőfokon süsd 15-20 percig. A sütés ideje a krumpli vastagságától függően változhat. Közben folyamatosan forgasd a nyársat. Tálaláskor zöldhagymával is megszórhatod. Kerti grill helyett a sütőben is elkészítheted, ebben az esetben nem kell a krumplit előfőzni. Közepes hőmérsékleten körülbelül másfél óra alatt készül el. A végén még kicsit piríthatod is. 
Ha már grillezel zöldségeket, süss hozzájuk sós gofrit. Együtt tálalva még jobb és laktatóbb. 

Ezt is szeretjük