Kolbásszal, nyárson sült krumpli: míg kívül ropogós lesz, belül puha marad
Ezért érdemes elővenni a grillsütőt! A kolbásszal, nyárson sült krumplival változatosabbá teheted a kerti partik kínálatát.

kolbaszos-krumplinyars
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

Teljes testre ható Pilates 8 percben: ezt végezve garantált a bikinialak »

Rihanna nemcsak a zenéléshez ért: új ruhakollekciója a teltkarcsú nőknek is szól »

Így lesz fénylő és természetes hatású a bronzosító: a koszos hatásnak vége ezzel a trükkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillnyárs a kerti partik nagy kedvence. A kolbász és a krumpli pedig nyerő párosítás. Ebből nem bírsz majd eleget készíteni. A sütnivaló vagy a grillkolbász is remek választás. Húzhatsz a nyársra még zöldségeket, vagy külön is grillezheted, és a kolbászos fogás mellé kínálhatod. A krumplit nem kell túlságosan fűszerezni, mert a kolbász többnyire pikáns. Öntetet, mártogatóst is kínálhatsz hozzá.

Kolbásszal, nyárson sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg kolbász
  • bors
  • sasliknyárs
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, a héját dörzsöld meg. Főzd félpuhára 15 perc alatt. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha, ne essen szét. Itasd le róla a nedvességet, és hagyd száradni. Amikor kihűl, sózd, borsozd, esetleg ízesítsd zöldfűszerrel, és a kolbásszal együtt karikázd fel. A sasliknyársat vagy a hurkapálcikát vizezd be, és húzd rá felváltva a krumplit és a kolbászt.

Rakd forró grillre, és magas hőfokon süsd 15-20 percig. A sütés ideje a krumpli vastagságától függően változhat. Közben folyamatosan forgasd a nyársat. Tálaláskor zöldhagymával is megszórhatod. Kerti grill helyett a sütőben is elkészítheted, ebben az esetben nem kell a krumplit előfőzni. Közepes hőmérsékleten körülbelül másfél óra alatt készül el. A végén még kicsit piríthatod is. 
Ha már grillezel zöldségeket, süss hozzájuk sós gofrit. Együtt tálalva még jobb és laktatóbb. 

Ezt is szeretjük