Krémes, kókuszos-mandulás süti, amit vétek lenne kihagyni
Ha tortaformában készíted a kókuszos-mandulás sütit, bármilyen különleges, ünnepi alkalomra is tökéletes választás lehet.

kokuszos-mandulas-suti
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Éveket letagadhat a 45-ből: Kate Moss új frizurája telitalálat »

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csábító és isteni kókuszos-mandulás sütinek remek alapot ad egy egyszerű piskóta, amibe darált mandula vagy mandulaliszt kerül. Jól harmonizál a tejszínes krémmel és a kókusszal. Érdemes egy nappal korábban elkészíteni, így puhább lesz a tésztája, és jól összeérnek az ízek. Nem lesz nehéz dolgod, a végeredmény pedig mennyei. 

Kókuszos-mandulás süti

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához

  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál darált mandula
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 10 dkg kókuszreszelék vagy kókuszforgács
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • mandulaaroma
Recept idők

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját. A sütőport vegyítsd a liszttel és a mandulával, majd forgasd a masszába. Tedd egy közepes nagyságú, vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta kezd elválni az edény falától, és aranybarna, kiveheted a sütőből. A masszát akár ketté is oszthatod, és két lapot is süthetsz. 
 

A krémhez a pudingport keverd simára a tejjel, add hozzá a cukrot, és kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd mehet hozzá a vaj, forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt és a mandulaaromát. A kihűlt piskótát kend meg a krémmel, szórd meg kókuszforgáccsal vagy -reszelékkel. A tetejével és az oldalával is hasonlóan járj el. 

A békebeli kókusztekercs is remek választás minden alkalomra. Biztos, hogy ez fogy el legelőször a sütis asztalról. 

Ezt is szeretjük