Krémes, kókuszos-mandulás süti, amit vétek lenne kihagyni
Ha tortaformában készíted a kókuszos-mandulás sütit, bármilyen különleges, ünnepi alkalomra is tökéletes választás lehet.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A csábító és isteni kókuszos-mandulás sütinek remek alapot ad egy egyszerű piskóta, amibe darált mandula vagy mandulaliszt kerül. Jól harmonizál a tejszínes krémmel és a kókusszal. Érdemes egy nappal korábban elkészíteni, így puhább lesz a tésztája, és jól összeérnek az ízek. Nem lesz nehéz dolgod, a végeredmény pedig mennyei.
Kókuszos-mandulás süti
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához
- 8 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál darált mandula
- 8 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 10 dkg kókuszreszelék vagy kókuszforgács
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- mandulaaroma
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját. A sütőport vegyítsd a liszttel és a mandulával, majd forgasd a masszába. Tedd egy közepes nagyságú, vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tészta kezd elválni az edény falától, és aranybarna, kiveheted a sütőből. A masszát akár ketté is oszthatod, és két lapot is süthetsz.
A krémhez a pudingport keverd simára a tejjel, add hozzá a cukrot, és kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd mehet hozzá a vaj, forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt és a mandulaaromát. A kihűlt piskótát kend meg a krémmel, szórd meg kókuszforgáccsal vagy -reszelékkel. A tetejével és az oldalával is hasonlóan járj el.
A békebeli kókusztekercs is remek választás minden alkalomra. Biztos, hogy ez fogy el legelőször a sütis asztalról.
Még több recept