Mennyei kókuszos Kinder-szelet: krémes finomság puha piskótából
Itt a nagy bolti kedvenc isteni sütiváltozata! A lágy tésztájú, csokis-kókuszos Kinder-szelettel nehéz betelni.
A különféle Kinder-szeletekkel mindig biztosra mehetsz, ha kicsik és nagyok egyaránt vannak a társaságban. A kókuszos változat tésztája egyszerű vizes, olajos piskóta. A krém tejszínes, a teteje pedig ropogós. Tehát ugyanaz az ízvilág, mint a bolti édességé. Ráadásul jóval kiadósabb.
Kókuszos Kinder-szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 db tojás
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 evőkanál zselatin
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat habosítsd a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a vizet, majd a sütőporral, kakaóval vegyített lisztet is. Dolgozd egyneművé a tésztát, majd tedd közepes méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
A krémhez a tejszínt habosítsd a cukorral, majd tedd hozzá a zselatint, és verd további egy-két percig. Forgasd hozzá a kókuszreszeléket is. A kihűlt tésztát vágd két vagy három részre, és töltsd meg a krémmel. Olvaszd fel a csokit, keverd hozzá az olajat, és egyengesd a süti tetejére. Pihentesd legalább négy órán keresztül a hűtőben, tálalás előtt még megszórhatod kókuszreszelékkel.
Csokis-kókuszos álomdesszertet sütés nélkül is készíthetsz. Ez az ízkombináció egyszerűen csúcs!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció