A legfinomabb kókuszos kevert süti: 10 perc munka, és mehet a sütőbe

A kókuszos kevert süti különlegessége, hogy a tetejét ellenállhatatlan cukormáz vonja be.

Kókuszos kevert süti cukormázzal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennél a kókuszos kevert sütinél sem egyszerűbbet, sem finomabbat nem találsz. Különlegessége a tetejére csorgatott édes máz, amelyhez mindössze két hozzávaló kell. A kókusz hihetetlenül népszerű alapanyag, mivel nagyon finom, édes, és könnyű dolgozni vele.

Kókuszos kevert süti cukormázzal

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 25 dkg tejföl
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A cukormázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 0.5 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a tejfölt. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és fokozatosan forgasd a cukros részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe 40 percre.

 

Közben állítsd össze a cukormázat. Ehhez a porcukrot keverd el oldódásig a citrom kifacsart levével. Ezt a mázat csorgasd a kisült süti tetejére. Ha túl sűrű lenne, még egy kevés citrommal vagy vízzel hígíthatod.

A puha, lyukas amerikai fánkok is elképzelhetetlenek cukormáz nélkül.

Pihe-puha amerikai fánk: cukormáz teszi izgalmassá

Az ellenállhatatlan, mézédes fánkot bátran díszesebbé varázsolhatod, akár a gyerekeket is bevonhatod a finomság cicomázásába.

Elolvasom

Kép: manyakotic / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük