A legfinomabb kókuszos kevert süti: 10 perc munka, és mehet a sütőbe
A kókuszos kevert süti különlegessége, hogy a tetejét ellenállhatatlan cukormáz vonja be.
Ennél a kókuszos kevert sütinél sem egyszerűbbet, sem finomabbat nem találsz. Különlegessége a tetejére csorgatott édes máz, amelyhez mindössze két hozzávaló kell. A kókusz hihetetlenül népszerű alapanyag, mivel nagyon finom, édes, és könnyű dolgozni vele.
Kókuszos kevert süti cukormázzal
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 25 dkg tejföl
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A cukormázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 0.5 citrom leve
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a tejfölt. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és fokozatosan forgasd a cukros részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, egyengesd el benne a masszát, és told 180 fokos sütőbe 40 percre.
Közben állítsd össze a cukormázat. Ehhez a porcukrot keverd el oldódásig a citrom kifacsart levével. Ezt a mázat csorgasd a kisült süti tetejére. Ha túl sűrű lenne, még egy kevés citrommal vagy vízzel hígíthatod.
A puha, lyukas amerikai fánkok is elképzelhetetlenek cukormáz nélkül.
Pihe-puha amerikai fánk: cukormáz teszi izgalmassá
Az ellenállhatatlan, mézédes fánkot bátran díszesebbé varázsolhatod, akár a gyerekeket is bevonhatod a finomság cicomázásába.
ElolvasomKép: manyakotic / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció