Gyümölcsös-kókuszos süti édes morzsával megszórva: csak úgy roppan a teteje

A kókuszos morzsasüti aljára édes, gyümölcsös réteg kerül, a tetején pedig roppanós réteg terül el.

Kókuszos, gyümölcsös morzsasüti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszos morzsasüti sokféle gyümölccsel készülhet: az alma mellé kerülhet áfonya, cseresznye, meggy vagy szeder is. Az így készült édesség kanalazható állagú, nagyon lágy, hamisítatlan nyári csemege, de télen fagyasztott gyümölcsökből is bátran készítheted.

Kókuszos, gyümölcsös morzsasüti

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

  • 50 dkg cseresznye, meggy vagy bogyós gyümölcs
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 zöld alma
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A morzsához:

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 7.5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsös részhez az almát hámozd meg, kockázd fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a többi megmosott, szükség szerint megtisztított vagy kimagozott gyümölcsöt, forgasd össze a cukorral és a vaníliaaromával.

 

A morzsához a vajat olvaszd fel. Az átszitált lisztet, a cukrot és a kókuszreszeléket keverd össze egy tálban. Öntsd rájuk a kókuszreszeléket, és az ujjaiddal morzsold el. Zsemlemorzsához hasonló állagú mixet kell kapnod.

 

A cukrozott gyümölcskeveréket egyengesd el egy tálban, és fedd be a morzsával. Told 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg aranyszínűre sül.

A nyári gyümölcsökből nemcsak süti, hanem alkoholos ital is készülhet: ez a koktél minden bulit feldob.

Hűsítő, nyári áfonyás koktél: gin az alapja

A ginalapú koktélok a nyár kedvelt italai közé tartoznak. Ezúttal egy bazsalikommal és áfonyával készült változatot mutatunk, amivel te is felteheted az i-re a pontot.

Elolvasom

Kép: manyakotic / Getty Images

Ezt is szeretjük