A legegyszerűbb kókuszos-csokis kevert süti: ehhez mindent megtalálsz a kamrádban
A kókuszos, csokidarabos kevert süti tésztája akkor az igazi, ha diódarabok is roppannak benne.

kokuszos dios csokis
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kókuszos-csokis kevert süti tésztája alig tíz perc alatt összedobható, legfeljebb a dió felaprítása vehet igénybe egy kis időt. Akár ki is hagyhatod belőle, de megéri a ráfordított néhány percnyi pluszmunkát, ugyanis nagy öröm, amikor roppan a fogaid között. Még gyorsabb lesz az elkészítése, ha táblás kiszerelés helyett csokichipset használsz.

Kókuszos-csokidarabos kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 17.5 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg étcsoki
  • 7.5 dkg dióbél
  • 2 tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd reszeld bele az alaposan megmosott narancs héját, és add hozzá az olajat. Egy másik tálban a lisztet keverd el a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. A diót és a táblás étcsokit darabold fel, és forgasd őket is a masszába. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki egy deszkára, és néhány perc hűlés után már szeletelheted is.

Ha te is odáig vagy a kókuszért, a házi Raffaello-golyók is ízleni fognak.

Ezt is szeretjük