A legegyszerűbb kókuszos-csokis kevert süti: ehhez mindent megtalálsz a kamrádban
A kókuszos, csokidarabos kevert süti tésztája akkor az igazi, ha diódarabok is roppannak benne.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Rogán Cecília melltartó nélkül, kigombolt ingben: pikáns fotót posztolt a háromgyermekes üzletasszony
A kókuszos-csokis kevert süti tésztája alig tíz perc alatt összedobható, legfeljebb a dió felaprítása vehet igénybe egy kis időt. Akár ki is hagyhatod belőle, de megéri a ráfordított néhány percnyi pluszmunkát, ugyanis nagy öröm, amikor roppan a fogaid között. Még gyorsabb lesz az elkészítése, ha táblás kiszerelés helyett csokichipset használsz.
Kókuszos-csokidarabos kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg liszt
- 17.5 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg étcsoki
- 7.5 dkg dióbél
- 2 tojás
- 2.5 dl tej
- 1 narancs reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 dl olaj
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd reszeld bele az alaposan megmosott narancs héját, és add hozzá az olajat. Egy másik tálban a lisztet keverd el a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. A diót és a táblás étcsokit darabold fel, és forgasd őket is a masszába. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki egy deszkára, és néhány perc hűlés után már szeletelheted is.
Ha te is odáig vagy a kókuszért, a házi Raffaello-golyók is ízleni fognak.
Még több recept