Piskótatekercs édes kókuszkrémmel: ezekkel az arányokkal nem törik a tészta

Készítsd el a piskótatekercset különleges módon, kókuszkrémes töltelékkel!

Piskótatekercs kókuszkrémmel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszos piskótatekercs alapja a megszokott piskótarecept, ám most a liszt egy részét kókuszreszelék helyettesíti. A krémhez kókuszkrémet vagy konzervdobozban árult kókusztejet használj. Ez utóbbinak a tetején koncentrálódik a sűrű rész, az lesz megfelelő a hozzá.

Kókuszkrémes piskótatekercs

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:

  • 10 dkg cukor
  • 7.5 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg kókuszkrém vagy sűrű kókusztej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál mandulaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Amikor már szépen áll, kanalanként adagold bele a cukrot, és ezzel is jól keverd ki. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, add hozzá a sütőport és a kókuszreszeléket, és most már ne robotgéppel, hanem fakanállal forgasd össze. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, nagyobb tepsiben, és 180 fokos sütőben 13-15 perc alatt süsd készre. Ha megpirult, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki, borítsd deszkára, tekerd fel, és konyharuhába csomagolva hagyd kihűlni.

A krémhez a puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a többi hozzávalóval. Akkor jó, ha teljesen egynemű, krémes, és a térfogata is megnőtt. A piskótatekercset csavard le, kend meg a felületét a krémmel, és tekerd fel újra.

 

Imádod a kókuszt? Egyszerű módszerrel készíthetsz belőle fagyit is!

Kókuszos-ananászos fagyi 4 hozzávalóból: gép nélkül készül

Pár perc munkával készül ez a krémes, trópusi fagyi, ami tejmentes, így laktózérzékenyként vagy vegánként is bátran fogyaszthatod.

Elolvasom

Kép: vikif / Getty Images

Ezt is szeretjük