A megunhatatlan kókuszkocka régi, családi receptje: mézes tésztából az igazi
A kókuszkocka gyerekkori kedvencük, ami ünnepnapokon is gyakran kerül az asztalra, ráadásul elkészíteni sem bonyolult.

Mézes tészta, sűrű, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. A sütit néhány nappal tálalás előtt is elkészítheted, nem fog kiszáradni, csak tartsd a hűtőben. A kakaós máz akkor jó, ha sűrű, selymes. Ha szereted a rumot, löttyints nyugodtan hozzá.
Kókuszkocka
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 2 dl tej
- 1 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
A mázhoz
- 20 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
A forgatáshoz
- 30 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tésztához a tojást üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral, a vajjal és az olvasztott mézzel. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a tejet. Dolgozd simára a masszát, majd simítsd közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
Amíg a piskóta hűl, a vajat olvaszd fel, majd keverd hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Tedd vissza a tűzre, és pár perc alatt forrald össze, közben folyamatosan kevergesd. Ha szükséges, önts még hozzá tejet.
A kihűlt süteményt vágd kockákra, majd villával mártogasd bele a kakaós keverékbe, és hempergesd meg a kókuszban.
A kókuszgolyó is hasonlóan népszerű édesség, amit most akár gesztenyével is feldobhatsz.