A klasszikus kókuszkocka mézes tésztából - Ezt a receptet érdemes eltenni
A megunhatatlan kókuszkocka másnapra még finomabb lesz.
Az igazi kókuszkocka nem piskótából, hanem mézes tésztából készül. Így több napig friss és puha marad. Sőt, kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy kicsit. Nagyon egyszerű süti, ami sok helyen az ünnepi asztalról sem hiányozhat.
Kókuszkocka mézes tésztából
Hozzávalók 24 darabhoz
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 3 evőkanál méz olvasztott
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag kókuszreszelék
- 1.5 dl tej
- rumaroma
Elkészítés:
A vajat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és a kicsit megmelegített mézzel. Öntsd hozzá a tejet, majd szitáld hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A csomómentes masszát egyengesd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve egészen hűtsd ki.
A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a porcukrot a vajjal, a kakaóporral és a tejjel, majd csepegtesd hozzá a rumaromát. A kókuszreszeléket öntsd egy tányérra vagy tálba. A kihűlt piskótát vágd kockákra, és forgasd bele előbb a kakaós mázba, majd a kókuszreszelékbe. Arra ügyelj, hogy a tészta ne ázzon el. Pihentesd legalább négy-öt órát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció