Klasszikus rizskoch, ahogy a nagyi készítette: a teteje ropogós, belül krémes
A nagyiféle klasszikus rizskoch ma is mindenki szívét rabul ejti.
Tökéletes választás a rizskoch arra az esetre, ha nosztalgiázni szeretnél egy kicsit. Minden nagymamának megvan a saját receptje, és mindenki a magáéra esküszik, de ezen felesleges vitatkozni. Ebben a változatban a rizs félig vízben fő, így biztos, hogy tökéletesen puha lesz.
Klasszikus rizskoch
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg rizs
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dl víz
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 késhegynyi só
- 0.5 citrom reszelt héja
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A rizst öntsd fel fél liter hideg vízzel, adj hozzá egy kevés sót, és kis lángon kezdd el főzni. Ha már az összes vizet magába szívta, add hozzá a tejet is, forrald fel, majd állítsd a lángot a lehető legkisebbre, és így főzd puhára. Ha kész, hagyd kihűlni és még egy kicsit duzzadni. Közben a tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a cukrot, a citromhéjat és a vaníliaaromát. A fehérjét verd kemény habbá. A kihűlt rizst keverd a cukros-vajas tojássárgához, majd adagold hozzá a tojásfehérjét is. Egyengesd el vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a teteje megpirul.
Hasonló, nagyiféle klasszikus finomság a grízpuding is, amelyet tetszésed szerint ízesíthetsz.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció