A klasszikus piskótatekercs kipróbált receptje: házi lekvárral megtöltve az igazi

A klasszikus piskótatekercs barack-, eper- vagy málnalekvárral is elképesztően finom.

Klasszikus piskótatekercs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami egyszerű, házias édességre vágysz, a klasszikus piskótatekercs a legjobb választás, főleg, ha pihen néhány üveg házi lekvár is a polcodon. A tekercs tésztájához a megszokottnál kicsit kevesebb lisztet használj, hogy egyszerűbb legyen felcsavarni.

Klasszikus piskótatekercs

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 8 evőkanál lekvár
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd add hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, végül szitáld bele a lisztet is. Ekkor már ne verd, csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd el. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon húsz percig süsd, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, a papír segítségével még melegen tekerd fel, és hagyd kihűlni. Amikor kihűlt, csavard le, kend meg lekvárral, és tekerd fel újra. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Még édesebb és krémesebb lesz a piskótatekercs, ha a tésztájába kakaót keversz, és túrókrémmel töltöd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük