Mennyei Kinder paradiso otthon készítve
Ugyanolyan finom, mint a bolti édesség
Egy szelet Kinder paradisóval minden gyerkőcöt megszelídíthetsz.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

10 évet letagadhatsz ezzel a sminkkel, ha elmúltál 30: egyszerű praktikák fáradt bőrre »

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha azzal nyaggat csemetéd, hogy süss neki valami finomat, vedd elő a Kinder paradiso receptjét! Krémes, lágy, és nagy esélye van arra, hogy nem éri meg a másnapot. Barakonyi Krisztina édességért kicsik és nagyok is rajongani fognak.

Kinder paradiso

Hozzávalók 24 szelethez:

Tészta

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 citrom

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 6 dkg cukor
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 kávéskanál zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, és egyenként üsd bele a tojásokat. Add hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd a fél citrom reszelt héját. Alaposan dolgozd össze. Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a piskótát 175 fokon 15-20 perc alatt világosra. Ne lepődj meg, ha a tészta vékony lesz. Hűtsd ki, majd vágd ketté. Ezt a műveletet cérnával is végezheted. 

A krémhez keverd el tejben a kétféle cukrot, a sót és a lisztet. Állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos, add hozzá a kevés vízben felmelegített zselatint. Verd habosra a mascarponét, reszeld bele a citrom héját, és óvatosan forgasd a krémhez. Végül lazán keverd bele a felvert tejszínhabot is.

Állítsd össze a tésztát. Alulra az egyik piskóta kerül, azt kend meg a krémmel, és fedd be a másik lappal. Enyhén nyomd le, hogy szép sima legyen a süti teteje. Takard le, és tedd a hűtőbe minimum két-három órára. Tálalás előtt vágd a tésztát hosszúkás szeletekre, és porcukorral meghintve kínáld.

Ezt is szeretjük