Zöldséges, kínai pirított tészta, amit nem lehet abbahagyni, annyira finom
Gyorsabban elkészül a kínai pirított tészta, mint amennyi idő alatt leugranál érte a kedvenc büfédbe.
Az illatos, kínai pirított tészta színét és különleges ízét a szójaszósz adja meg. Így fontos, hogy jó minőségűt vásárolj. Most már szinte minden nagyobb boltban hozzájuthatsz. Ha szeretnéd, hogy olyan legyen, mint az eredeti, válaszd a sötétet és édeset.

Kínai pirított tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg spagettitészta
- 20 dkg káposzta
- 2 db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db sárgarépa
- gyömbér
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg. A káposztát vágd csíkokra, a hagymát és a répát aprítsd fel. A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd roppanósra körülbelül öt-hét perc alatt.
Közben a wokban hevíts olívaolajat, dobd bele a zöldségeket, és add hozzá a zúzott fokhagymát. A zöldségeket pirítsd ropogósra, majd tedd hozzá a leszűrt tésztát, forgasd össze, és ízesítsd szójaszósszal, sóval, borssal, gyömbérrel. Süsd pár percig, és már tálalhatod is.
