Zöldséges, kínai pirított tészta, amit nem lehet abbahagyni, annyira finom

Gyorsabban elkészül a kínai pirított tészta, mint amennyi idő alatt leugranál érte a kedvenc büfédbe.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az illatos, kínai pirított tészta színét és különleges ízét a szójaszósz adja meg. Így fontos, hogy jó minőségűt vásárolj. Most már szinte minden nagyobb boltban hozzájuthatsz. Ha szeretnéd, hogy olyan legyen, mint az eredeti, válaszd a sötétet és édeset. 

kinai-piritott-teszta-recept

Kínai pirított tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg spagettitészta
  • 20 dkg káposzta
  • 2 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg. A káposztát vágd csíkokra, a hagymát és a répát aprítsd fel. A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd roppanósra körülbelül öt-hét perc alatt.
Közben a wokban hevíts olívaolajat, dobd bele a zöldségeket, és add hozzá a zúzott fokhagymát. A zöldségeket pirítsd ropogósra, majd tedd hozzá a leszűrt tésztát, forgasd össze, és ízesítsd szójaszósszal, sóval, borssal, gyömbérrel. Süsd pár percig, és már tálalhatod is.

kinai-piritott-teszta

Olvastad már?

Ezt is szeretjük