Omlós kevert túrós süti
Keverj a szaftos túrós sütibe idénygyümölcsöt, vagy kínáld lekvárral, vaníliás pudinggal!
A kevert túrós süti különösen jó választás akkor, ha épp rohanásban vagy, de szívesen ennél valami finom, friss házi desszertet. A tésztája kellemesen lágy, és hűlés közben sem keményedik majd meg.
Kevert túrós süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 50 dkg túró
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- mazsola
Elkészítés:
A túrót nyomkodd meg villával, majd add hozzá a tojást, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot. Géppel keverd össze, és dolgozd hozzá fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Végül reszeld hozzá a citrom héját, és rakd bele a mazsolát is. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd. Ha beleszúrsz egy hústűt, és nem tapad hozzá massza, vedd ki a sütőből. Ha langyosra hűl, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció