
Elronthatatlan házi kevert meggyes pite: a tészta hihetetlenül omlós
Az ellenállhatatlan kevert meggyes pite szépen feljön, és laza szerkezetű lesz.


Ha a klasszikus meggyes pitére nincs időd, süsd meg a régimódi kevert változatot! Ez akár potyogtatós meggyes lepényként is ismerős lehet. Hihetetlenül gyors, egyszerű, és nagyon finom. Nem fog lesüllyedni a gyümölcs a süti aljára, ha előzőleg lisztbe forgatod.
Kevert meggyes pite
Hozzávalók
- 35 dkg meggy
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot, és forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy piteformába.
A megmosott, kimagozott meggyet potyogtasd a süti tetejére, és told 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt vágd fel, és szórd meg porcukorral.
Friss gyümölcsből a klasszikus, hattojásos meggyes piskóta is sokkal finomabb, ki ne hagyd!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept