Elronthatatlan házi kevert meggyes pite: a tészta hihetetlenül omlós

Az ellenállhatatlan kevert meggyes pite szépen feljön, és laza szerkezetű lesz.

Kevert meggyes pite receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a klasszikus meggyes pitére nincs időd, süsd meg a régimódi kevert változatot! Ez akár potyogtatós meggyes lepényként is ismerős lehet. Hihetetlenül gyors, egyszerű, és nagyon finom. Nem fog lesüllyedni a gyümölcs a süti aljára, ha előzőleg lisztbe forgatod. 

Kevert meggyes pite

Hozzávalók

  • 35 dkg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot, és forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy piteformába. 

A megmosott, kimagozott meggyet potyogtasd a süti tetejére, és told 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt vágd fel, és szórd meg porcukorral. 
Friss gyümölcsből a klasszikus, hattojásos meggyes piskóta is sokkal finomabb, ki ne hagyd!  

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük