Elronthatatlan házi kevert meggyes pite: a tészta hihetetlenül omlós
Az ellenállhatatlan kevert meggyes pite szépen feljön, és laza szerkezetű lesz.
Ha a klasszikus meggyes pitére nincs időd, süsd meg a régimódi kevert változatot! Ez akár potyogtatós meggyes lepényként is ismerős lehet. Hihetetlenül gyors, egyszerű, és nagyon finom. Nem fog lesüllyedni a gyümölcs a süti aljára, ha előzőleg lisztbe forgatod.
Kevert meggyes pite
Hozzávalók
- 35 dkg meggy
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A puha, szobahőmérsékletű vajat habosítsd a cukorral, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Add hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot, és forgasd hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy piteformába.
A megmosott, kimagozott meggyet potyogtasd a süti tetejére, és told 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt vágd fel, és szórd meg porcukorral.
Friss gyümölcsből a klasszikus, hattojásos meggyes piskóta is sokkal finomabb, ki ne hagyd!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció