Illatos és szaftos almás-diós kevert süti: mennyei édesség kevés munkával
A kevert süti gyakorlatilag elronthatatlan, almával és dióval készítve pedig különösen finom.

Ha szereted az almás pite ízvilágát, de most nincs időd a tésztagyúrásra, készíts hasonlót kevert tésztából! Az almától szaftos lesz, a belekevert dió pedig időnként kellemesen roppan meg a fogad alatt. Egy kis fahéj különösen jót tesz neki.
Almás, diós kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 7.5 dkg dió
- 3 alma
- 3 tojás
- 2 dl olaj
- 1.5 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a sóval és a cukorral, majd csorgasd hozzá az olajat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet, a fahéjat és a sütőport, és fokozatosan keverd a tojásos masszához. Az almák csumáját vágd ki, hámozd meg, kockázd fel őket, a diót törd durvára, és mindkettőt add a tésztához. Egyengesd el papírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Önmagában is nagyon finom, de vaníliafagyival még vonzóbb.
Az almás rétes főszereplője is a savanykás gyümölcs, ráadásul kész lapokból nagyon könnyen összeállítható.