Pihe-puha, olajos almás süti: csak keverj össze mindent
Ez az illatos, omlós, almás kevert süti szinte ugyanolyan puha, mint a piskóta, csak még annál is egyszerűbb.
A kevert almás süteménnyel mindig biztosra mehetsz. A tészta az olajnak és a gyümölcsnek köszönhetően napokig nem szárad ki. Az egyszerű tésztán sokat dob a fahéj és a szegfűszeg. Sütés közben az egész lakást beteríti a kevert tészta illata, így még nehezebb kivárni, míg megsül és kihűl. A sütőforma nagyságától is függ, hogy hány perc alatt készül el.
Kevert almás süti receptje
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 db alma
- 2 dl tej
- 1.5 dl olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Az almákat pucold meg, reszeld le a nagyobb lyukú reszelőn, add hozzá az ízlés szerinti fahéjat és a szegfűszeget. Hagyd állni addig, amíg elkészíted a tésztát.
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd jó habosra a cukorral és a vaníliás cukorral! Részletekben adagold hozzá a tejet és az olajat, majd szép lassan forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül keverd hozzá az almát.
Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütit a sütőből.
A francia almatorta is mesés sütemény. Az omlós tésztát a gyümölcs mellett a mandulakrém teszi ellenállhatatlanná.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció