Egy igazi klasszikus égetett tésztából: a tökéletes képviselőfánk receptje
Legyen a te képviselőfánkod is olyan, mint a cukrászdai! Legalább farsangkor muszáj elkészíteni.
A vaníliás krémmel, tejszínhabbal töltött képviselőfánk igazi klasszikus, amit kis gyakorlattal otthon is megsüthetsz. Csak az égetett tészta tűnhet bonyolultnak, pedig egyáltalán nem nagy kihívás. Szánj időt arra, hogy a krémet is saját magad készítsd el. Sokkal jobb, mint a bolti vaníliás puding. A sütit gyümölcsökkel még finomabbá teheted.
Képviselőfánk recept
Hozzávalók 12 darabhoz
Tésztához
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 10 evőkanál víz
- 4 db tojás
Vaníliás krémhez
- 6 dl tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 db tojás
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A vizet és a vajat rakd egy lábosba, add hozzá a sót, és várd meg, míg a vaj felolvad. Tedd bele a lisztet, és fakanállal állandóan kevergetve főzd sűrűre, keményre. A tűzről levéve egyenként rakd hozzá a tojásokat. Amikor a tészta langyosra hűl, töltsd habzsákba.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá kis halmocskákat. Hagyj a tészták között nagyobb távolságot, mert sütés közben jól megnőnek. Spricceld meg vízzel a fánkokat, majd forró sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt. Közben a sütő ajtaját ne nyisd ki, mert a tészta összeesik. Ne is vedd ki rögtön a sütőből, pihentesd ott 10 percig. Ezt követően mindegyik fánk tetejét vágd le, belül szép lyukasak lesznek. Ha mégsem, akkor kiskanállal szedd ki a belsejüket.
A vaníliás krémhez a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá 10 dkg cukorral. Tégy egy lábosba négy deci tejet, és rakd hozzá a vaníliát. A tojássárgákat keverd el a maradék cukorral, a hideg tejjel és a liszttel, majd öntsd a vaníliás tejhez. Kevergetve főzd sűrűre, végül forgasd hozzá a fehérjehabot is. A vaníliás krémet rakd habzsákba, és töltsd meg vele a kis fánkokat. Verd fel a tejszínhabot, és nyomd a vaníliakrémre. Helyezd vissza a fánkokra a tetejüket, és tedd a hűtőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció