Egy igazi klasszikus égetett tésztából: a tökéletes képviselőfánk receptje
Legyen a te képviselőfánkod is olyan, mint a cukrászdai! Legalább farsangkor muszáj elkészíteni.

Egy igazi klasszikus égetett tésztából: a tökéletes képviselőfánk receptje
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

5 trend, amitől még nőiesebbek a nyári topok: divatos darabok árakkal és lelőhelyekkel »

A 69 éves Jane Seymour elképesztően dögös: formás alakja plasztika nélkül olyan, amilyen »

Lenőtt hajból gyönyörű frizura: előtte-utána képeken az átalakulás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vaníliás krémmel, tejszínhabbal töltött képviselőfánk igazi klasszikus, amit kis gyakorlattal otthon is megsüthetsz. Csak az égetett tészta tűnhet bonyolultnak, pedig egyáltalán nem nagy kihívás. Szánj időt arra, hogy a krémet is saját magad készítsd el. Sokkal jobb, mint a bolti vaníliás puding. A sütit gyümölcsökkel még finomabbá teheted.

Képviselőfánk recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 evőkanál víz
  • 4 db tojás

Vaníliás krémhez

  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A vizet és a vajat rakd egy lábosba, add hozzá a sót, és várd meg, míg a vaj felolvad. Tedd bele a lisztet, és fakanállal állandóan kevergetve főzd sűrűre, keményre. A tűzről levéve egyenként rakd hozzá a tojásokat. Amikor a tészta langyosra hűl, töltsd habzsákba.


Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá kis halmocskákat. Hagyj a tészták között nagyobb távolságot, mert sütés közben jól megnőnek. Spricceld meg vízzel a fánkokat, majd forró sütőben, 200 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt. Közben a sütő ajtaját ne nyisd ki, mert a tészta összeesik. Ne is vedd ki rögtön a sütőből, pihentesd ott 10 percig. Ezt követően mindegyik fánk tetejét vágd le, belül szép lyukasak lesznek. Ha mégsem, akkor kiskanállal szedd ki a belsejüket.

 

A vaníliás krémhez a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá 10 dkg cukorral. Tégy egy lábosba négy deci tejet, és rakd hozzá a vaníliát. A tojássárgákat keverd el a maradék cukorral, a hideg tejjel és a liszttel, majd öntsd a vaníliás tejhez. Kevergetve főzd sűrűre, végül forgasd hozzá a fehérjehabot is. A vaníliás krémet rakd habzsákba, és töltsd meg vele a kis fánkokat. Verd fel a tejszínhabot, és nyomd a vaníliakrémre. Helyezd vissza a fánkokra a tetejüket, és tedd a hűtőbe.

1
2
Ezt is szeretjük