Száraz kenyér az alapja ennek az isteni sütinek: az eredeti kenyérpuding receptje
Vaníliás, fahéjas, krémes és mennyei. Muszáj kipróbálnod!


- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- Még nincs 60 éves, de a tejfehér frizura mellett döntött: gyönyörű és stílusos az 57 éves nő »
- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
Az Angliában hihetetlenül népszerű kenyérpuding nagyon hasonlít a mi zsemlefelfújtunkra. Tökéletesen alkalmas a szikkadt péksütik felhasználására. Rengeteg módon ízesítheted, lekvárral, almával, csokival különösen finom. Ha az egyik bögre tejet tejszínre cseréled, még fantasztikusabb lesz.
Kenyérpuding
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg kenyér vagy kalács
- 2 bögre tej
- 4 tojás
- fél bögre kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
Elkészítés:
Ha igazán kiemelkedő eredményre vágysz, száraz kalácsból készíted a különleges édességet, de a briós, a kenyér, a kifli és a zsemle is tökéletes alapanyag. Ha nincs otthon száraz péksütemény, a kenyérféléket sütőbe téve néhány perc alatt szikkaszd meg. Szeld kisebb darabokra, ha túl vastag a héja, vágd le. Rakd a felét egy vajjal kikent tepsibe.
Keverd össze egy tálban a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót, majd öntsd a massza felét a kenyérre. Ügyelj arra, hogy mindenhova jusson. Újabb réteg péksütemény következik, majd a tetejére a vaníliás keverék. Fedd le az edényt fóliával, és tedd a hűtőszekrénybe 15-20 percre, hogy a péksüti jól magába szívja az ízesített masszát. Süsd 170 fokon körülbelül 45-50 percig. Ha a teteje szép aranybarna, kiveheted a sütőből.

Még több recept