Egyszerű és lágy kelt meggyes süti: régi családi recept szerint
Ha eddig mumusod volt a kelt tészta, ezt a könnyű meggyes sütit készítsd el!
Ha rajongsz a régies kelt sütikért, ezt a finomságot ne hagyd ki. A tésztával könnyű dolgozni, akkor is hozzáfoghatsz, ha nem rendelkezel nagy rutinnal. Dagasztani nem kell, csak keverni. Még finomabb lesz, ha olaj helyett libazsírt teszel bele. Ha van diód, azt is szórhatsz a tetejére.
Kelt meggyes süti recept
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 50 dkg meggy
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 2.5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál libazsír
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tej felét langyosítsd meg, keverj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold hozzá az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, amíg felfut. Ha habos, és jól megemelkedik, rakd hozzá az átszitált lisztet, a sót, a tojást, a maradék tejet és cukrot, a zsírt, majd alaposan dolgozd össze fakanállal. Lágy, a nokedlihez hasonló tésztát kell kapnod. Takard le, és pihentesd legalább 40 percig.
Ha a tészta a duplájára nő, öntsd vékonyan kiolajozott tepsibe, majd szórd rá a meggyet. Keleszd még 15-20 percig, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció