Ez a legfinomabb kelkáposzta-főzelék, amit eddig ettél
Rá sem bírtál nézni a menzán a kelkáposzta-főzelékre? Most adj neki még egy esélyt!

Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

6 nőies, gyors frizura állig érő hajból: szuper fazonok, ha változtatnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fontos lenne, hogy minél több kelkáposztát fogyassz, hisz tele van mindenféle fontos vitaminnal vagy ásványi anyaggal. Bebizonyítjuk, hogy a kelkáposzta-főzelék is lehet nagyon ízletes. Csodát tesz vele egy kis füstölt hús, és akár a főzőlevéből is önthetsz hozzá.

Kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb fej kelkáposzta
  • 4 nagyobb krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • köménymag
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát alaposan mosd meg, szeleteld fel. A krumplit pucold meg, vágd kockákra, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Ha felforr, sózd, borsozd, add hozzá a köményt. Addig főzd, amíg minden puha nem lesz. Ez körülbelül 30 perc, majd készítsd el a rántást.

Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a lisztet, és addig kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Akkor reszeld bele a fokhagymát, egy perccel később vedd le a lángról, és rakd hozzá a pirospaprikát is. Majd engedd fel vízzel, és öntsd a káposztához. Addig ne hagyd abba a keverést, amíg a főzelék nem kezd sűrűsödni. Főzd még öt percig, és hússal együtt, meleg tálald.

Ezt is szeretjük