Ez a legfinomabb kelkáposzta-főzelék, amit eddig ettél
Rá sem bírtál nézni a menzán a kelkáposzta-főzelékre? Most adj neki még egy esélyt!

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
Fontos lenne, hogy minél több kelkáposztát fogyassz, hisz tele van mindenféle fontos vitaminnal vagy ásványi anyaggal. Bebizonyítjuk, hogy a kelkáposzta-főzelék is lehet nagyon ízletes. Csodát tesz vele egy kis füstölt hús, és akár a főzőlevéből is önthetsz hozzá.

Kelkáposzta-főzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb fej kelkáposzta
- 4 nagyobb krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- köménymag
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A kelkáposztát alaposan mosd meg, szeleteld fel. A krumplit pucold meg, vágd kockákra, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Ha felforr, sózd, borsozd, add hozzá a köményt. Addig főzd, amíg minden puha nem lesz. Ez körülbelül 30 perc, majd készítsd el a rántást.
Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a lisztet, és addig kevergesd, amíg világosbarna nem lesz. Akkor reszeld bele a fokhagymát, egy perccel később vedd le a lángról, és rakd hozzá a pirospaprikát is. Majd engedd fel vízzel, és öntsd a káposztához. Addig ne hagyd abba a keverést, amíg a főzelék nem kezd sűrűsödni. Főzd még öt percig, és hússal együtt, meleg tálald.
Még több recept