Sajtmártásban sült, fűszeres kelbimbó - Finom szaftos, és nagyon ízletes
Biztosan megszereted a kelbimbót, ha pikáns sajtmártásban sütöd meg.
Az apró kelbimbók igazi vitaminbombák, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaznak. Mivel a zöldséget Belgiumban nemesítették, brüsszeli káposztának is nevezik. Az első fagyok után édeskésebb lesz. Érdemes vele kísérletezni, hisz változatosan elkészíthető. A kelbimbó sajtmártásban egyszerű, mégis ínycsiklandó.

Kelbimbó sajtmártásban
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kelbimbó
- 10 dkg sajtkrém
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A kelbimbó végeit vágd le, a külső leveleket szedd le, és jól mosd meg. Forralj vizet egy lábosban, sózd meg alaposan, és rakd bele a zöldségeket. Főzd két percig, majd szűrd és csepegtesd le.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, tedd bele a kelbimbókat, majd sózd meg. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, a borssal, az ételízesítővel, a szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, és öntsd a zöldségekre. Reszeld rá a trappista sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje kezd pirulni, vedd ki a sütőből.
