Sajtmártásban sült, fűszeres kelbimbó - Finom szaftos, és nagyon ízletes

Biztosan megszereted a kelbimbót, ha pikáns sajtmártásban sütöd meg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az apró kelbimbók igazi vitaminbombák, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaznak. Mivel a zöldséget Belgiumban nemesítették, brüsszeli káposztának is nevezik. Az első fagyok után édeskésebb lesz. Érdemes vele kísérletezni, hisz változatosan elkészíthető. A kelbimbó sajtmártásban egyszerű, mégis ínycsiklandó.

kremsajtos-kelbimbo

Kelbimbó sajtmártásban

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kelbimbó
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A  kelbimbó végeit vágd le, a külső leveleket szedd le, és jól mosd meg. Forralj vizet egy lábosban, sózd meg alaposan, és rakd bele a zöldségeket. Főzd két percig, majd szűrd és csepegtesd le.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, tedd bele a kelbimbókat, majd sózd meg. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, a borssal, az ételízesítővel, a szerecsendióval, a zúzott fokhagymával, és öntsd a zöldségekre. Reszeld rá a trappista sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a teteje kezd pirulni, vedd ki a sütőből.

kelbimbo-sajtmartasban-recept
Ezt is szeretjük