Kekszes-ribizlis sajttorta pohárban tálalva - Mesés krémdesszert percek alatt
Készítsd el a ribizlis sajttortát egy kicsit másként, mint ahogy eddig szoktad!


- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
Tudd le könnyen és villámgyorsan a desszertkészítést, kreálj csábító, nem túl édes, kekszes, ribizlis sajttortát! Még trendibb a háromrétegű, színes finomság, ha poharakban szervírozod. Külön öröm, hogy a sütőt is elkerülheted.
A pohárkrémet pikk-pakk összeállítod, inkább a hűtésre szánj több időt! Érdemes kivárni, amíg jól megdermed, hogy élvezettel kanalazgasd a különleges desszertet.

Kekszes-ribizlis pohárkrém
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 15 dkg keksz
- 7 dkg vaj
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
A ribizlis réteghez
- 40 dkg ribizli
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 20 perc
Az alaphoz a kekszet darált le, vagy aprítsd össze turmixgépben. Keverd hozzá az olvasztott vajat, majd rakd poharakba, és az ujjaiddal jól nyomkodd is bele.
A krémhez a mascarponét dolgozd össze a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a mascarponés krémet a kekszes rétegre.
Az öntethez a ribizlit mosd meg alaposan, és rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, a vaníliát, majd kis lángon főzd két-három percig. Csorgasd a krémre, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt szórd meg a tetejét gyümölccsel, de díszítheted csokiforgáccsal is.