Kekszes-ribizlis sajttorta pohárban tálalva - Mesés krémdesszert percek alatt
Készítsd el a ribizlis sajttortát egy kicsit másként, mint ahogy eddig szoktad!

ribizlis-poharkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudd le könnyen és villámgyorsan a desszertkészítést, kreálj csábító, nem túl édes, kekszes, ribizlis sajttortát! Még trendibb a háromrétegű, színes finomság, ha poharakban szervírozod. Külön öröm, hogy a sütőt is elkerülheted. 

A pohárkrémet pikk-pakk összeállítod, inkább a hűtésre szánj több időt! Érdemes kivárni, amíg jól megdermed, hogy élvezettel kanalazgasd a különleges desszertet.

Kekszes-ribizlis pohárkrém

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 15 dkg keksz
  • 7 dkg vaj

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

A ribizlis réteghez

  • 40 dkg ribizli
  • 12 dkg  cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje: 20 perc

Az alaphoz a kekszet darált le, vagy aprítsd össze turmixgépben. Keverd hozzá az olvasztott vajat, majd rakd poharakba, és az ujjaiddal jól nyomkodd is bele.

A krémhez a mascarponét dolgozd össze a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a mascarponés krémet a kekszes rétegre. 

Az öntethez a ribizlit mosd meg alaposan, és rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, a vaníliát, majd kis lángon főzd két-három percig. Csorgasd a krémre, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt szórd meg a tetejét gyümölccsel, de díszítheted csokiforgáccsal is.

Ezt is szeretjük