Kekszes-ribizlis sajttorta pohárban tálalva - Mesés krémdesszert percek alatt
Készítsd el a ribizlis sajttortát egy kicsit másként, mint ahogy eddig szoktad!

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Tudd le könnyen és villámgyorsan a desszertkészítést, kreálj csábító, nem túl édes, kekszes, ribizlis sajttortát! Még trendibb a háromrétegű, színes finomság, ha poharakban szervírozod. Külön öröm, hogy a sütőt is elkerülheted.
A pohárkrémet pikk-pakk összeállítod, inkább a hűtésre szánj több időt! Érdemes kivárni, amíg jól megdermed, hogy élvezettel kanalazgasd a különleges desszertet.

Kekszes-ribizlis pohárkrém
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 15 dkg keksz
- 7 dkg vaj
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
A ribizlis réteghez
- 40 dkg ribizli
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 20 perc
Az alaphoz a kekszet darált le, vagy aprítsd össze turmixgépben. Keverd hozzá az olvasztott vajat, majd rakd poharakba, és az ujjaiddal jól nyomkodd is bele.
A krémhez a mascarponét dolgozd össze a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a mascarponés krémet a kekszes rétegre.
Az öntethez a ribizlit mosd meg alaposan, és rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, a vaníliát, majd kis lángon főzd két-három percig. Csorgasd a krémre, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt szórd meg a tetejét gyümölccsel, de díszítheted csokiforgáccsal is.