
Kekszes-ribizlis sajttorta pohárban tálalva - Mesés krémdesszert percek alatt
Készítsd el a ribizlis sajttortát egy kicsit másként, mint ahogy eddig szoktad!


Tudd le könnyen és villámgyorsan a desszertkészítést, kreálj csábító, nem túl édes, kekszes, ribizlis sajttortát! Még trendibb a háromrétegű, színes finomság, ha poharakban szervírozod. Külön öröm, hogy a sütőt is elkerülheted.
A pohárkrémet pikk-pakk összeállítod, inkább a hűtésre szánj több időt! Érdemes kivárni, amíg jól megdermed, hogy élvezettel kanalazgasd a különleges desszertet.

Kekszes-ribizlis pohárkrém
Hozzávalók:
Az alaphoz
- 15 dkg keksz
- 7 dkg vaj
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
A ribizlis réteghez
- 40 dkg ribizli
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 20 perc
Az alaphoz a kekszet darált le, vagy aprítsd össze turmixgépben. Keverd hozzá az olvasztott vajat, majd rakd poharakba, és az ujjaiddal jól nyomkodd is bele.
A krémhez a mascarponét dolgozd össze a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kanalazd a mascarponés krémet a kekszes rétegre.
Az öntethez a ribizlit mosd meg alaposan, és rakd egy lábosba, szórd rá a cukrot, a vaníliát, majd kis lángon főzd két-három percig. Csorgasd a krémre, és tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt szórd meg a tetejét gyümölccsel, de díszítheted csokiforgáccsal is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció