Frissítő dinnyesaláta kecskesajttal, rukkolával: kalóriaszegény, isteni vacsora

Készíts ínycsiklandó dinnyesalátát kecskesajttal és rukkolával gazdagítva!

Kecskesajtos dinnyesaláta rukkolával receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A görögdinnyéhez nagyon jó passzolnak a különböző, karakteres ízű sajtok, mint például a kecskesajt. Nyári estéken, amikor a nagy meleg miatt nem is kívánsz nehezebb vacsorát, a kecskesajtos dinnyesaláta biztos, hogy felfrissít, és jól is laksz tőle. A kecskesajtot és a sót csak tálaláskor add a salátához, mert ha sokáig állnak együtt, a só kivonja a nedvességet a dinnyéből, és nem lesz olyan finom.

Kecskesajtos dinnyesaláta rukkolával receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg görögdinnye
  • 30 dkg kecskesajt
  • 5 dkg rukkola
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 citrom leve
  • 0.5 lime leve
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnyét kockázd fel. Helyezd egy tálba, és keverd hozzá a megmosott rukkolaleveleket. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a citrom és a lime levével, adj hozzá borsot, és locsold meg vele a salátát. Tálalásig tartsd a hűtőben. Közben a kecskesajtot is kockázd fel. Tálaláskor keverd a sajtot is a dinnyéhez, és ízlés szerint sózd is meg. Felkarikázott citrommal és lime-mal díszítheted az adagokat.

A kecskesajt akár a paradicsomsalátát is feldobja.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük