Frissítő dinnyesaláta kecskesajttal, rukkolával: kalóriaszegény, isteni vacsora
Készíts ínycsiklandó dinnyesalátát kecskesajttal és rukkolával gazdagítva!
A görögdinnyéhez nagyon jó passzolnak a különböző, karakteres ízű sajtok, mint például a kecskesajt. Nyári estéken, amikor a nagy meleg miatt nem is kívánsz nehezebb vacsorát, a kecskesajtos dinnyesaláta biztos, hogy felfrissít, és jól is laksz tőle. A kecskesajtot és a sót csak tálaláskor add a salátához, mert ha sokáig állnak együtt, a só kivonja a nedvességet a dinnyéből, és nem lesz olyan finom.
Kecskesajtos dinnyesaláta rukkolával receptje
Hozzávalók
- 50 dkg görögdinnye
- 30 dkg kecskesajt
- 5 dkg rukkola
- 3 evőkanál olívaolaj
- 0.5 citrom leve
- 0.5 lime leve
- só
- bors
Elkészítés:
A görögdinnyét kockázd fel. Helyezd egy tálba, és keverd hozzá a megmosott rukkolaleveleket. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a citrom és a lime levével, adj hozzá borsot, és locsold meg vele a salátát. Tálalásig tartsd a hűtőben. Közben a kecskesajtot is kockázd fel. Tálaláskor keverd a sajtot is a dinnyéhez, és ízlés szerint sózd is meg. Felkarikázott citrommal és lime-mal díszítheted az adagokat.
A kecskesajt akár a paradicsomsalátát is feldobja.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció