Kecskesajtos, padlizsános penne: 30 perc, és eheted is
Ha szereted a mediterrán ízeket, az egyszerű, de isteni kecskesajtos, padlizsános pennét feltétlenül meg kell kóstolnod!
A padlizsán a nyári grillszezon egyik kedvence. Szinte mindenre, így még a legegyszerűbb tésztára is illik. Főleg markáns ízű kecskesajttal párosítva. Grillezve sokkal finomabb a zöldség, jó partnere a fokhagyma és a bazsalikom. Ha van időd, a padlizsánt akár pácolhatod is.
Kecskesajtos, padlizsános penne
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 1 db padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A páchoz keverd össze egy tálban az olívaolajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát. A padlizsánokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, és kend be a páclével. Ezt követően rakd grillre, és süsd oldalanként két-két percig. Serpenyőben, kevés olajon is megsütheted.
A tésztát tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt. Amikor már nem kemény, de nem is puha, szűrd és csepegtesd le. Rakd hozzá a padlizsánt, a kisebb darabokra vágott kecskesajtot, a bazsalikomot, és locsold meg a maradék páclével vagy olívaolajjal.
A padlizsán nagyon sajtosan, tekercselve, összesütve izgalmas, látványos fogás, és kicsit sem bonyolult.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció