Kávés, vaníliás márványos kuglóf: joghurtos kevert tésztából készül
A kuglófnak soha nem lehet ellenállni. Ha kávét is keversz bele, garantáltan feldobsz vele mindenkit.

Nem macera és időigényes a kuglófsütés, ha kevert tésztából készíted. A joghurt gondoskodik arról, hogy a tészta ne száradjon ki sütés közben, és még másnap is finom puha legyen. A kávé csodás ízt ad neki, és változatossá teszi a sütit.
Kávés, vaníliás márványos kuglóf
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2.5 dl joghurt
- 1.5 dl olaj
- 3 teáskanál őrölt kávé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd jó habosra a cukorral, a tojásokkal, majd öntsd hozzá az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, és a joghurttal felváltva dolgozd a masszához. Válaszd ketté, és az egyik felébe keverd a vaníliás cukrot, a másikba pedig a kávét.
Egy kuglófformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanalazd bele előbb a kávés tésztát, majd a vaníliás masszát. Villával keverd össze, azaz márványozd.
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj egy tűt vagy hegyes kést a kuglófba. Ha üresen húzod ki, elkészült. Hagyd kicsit a formában hűlni, utána vedd csak ki a formából.
A karamellás-almás kuglóf különleges és isteni. Feltétlenül próbáld ki!

Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció