Kávés, vaníliás márványos kuglóf: joghurtos kevert tésztából készül
A kuglófnak soha nem lehet ellenállni. Ha kávét is keversz bele, garantáltan feldobsz vele mindenkit.

kaves-marvanyos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem macera és időigényes a kuglófsütés, ha kevert tésztából készíted. A joghurt gondoskodik arról, hogy a tészta ne száradjon ki sütés közben, és még másnap is finom puha legyen. A kávé csodás ízt ad neki, és változatossá teszi a sütit. 

Kávés, vaníliás márványos kuglóf

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl joghurt
  • 1.5 dl olaj
  • 3 teáskanál őrölt kávé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd jó habosra a cukorral, a tojásokkal, majd öntsd hozzá az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, és a joghurttal felváltva dolgozd a masszához. Válaszd ketté, és az egyik felébe keverd a vaníliás cukrot, a másikba pedig a kávét.


Egy kuglófformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanalazd bele előbb a kávés tésztát, majd a vaníliás masszát. Villával keverd össze, azaz márványozd.
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj egy tűt vagy hegyes kést a kuglófba. Ha üresen húzod ki, elkészült. Hagyd kicsit a formában hűlni, utána vedd csak ki a formából. 
A karamellás-almás kuglóf különleges és isteni. Feltétlenül próbáld ki!

Ezt is szeretjük