Kávés keksztekercs sütés nélkül: kókuszkrém és Nutella a belseje
Ennek a nagyon finom keksztekercsnek az alapja kávé, a belseje pedig Nutella és lágy kókuszkrém.

kaves tekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is odavagy a sütés nélkül készülő keksztekercsekért, próbáld most ki ezt a kávéval ízesített változatot. Még finomabb, ha megkened Nutellával, és utána osztod el rajta a dús, kókuszos krémet. A töltelékhez mindenképpen sűrű görög joghurtot használj.

Kávés keksztekercs

Hozzávalók 8 szelethez

A alaphoz

  • 35 dkg darált háztartási keksz
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál neszkávé
  • 2 dl tej
  • porcukor a szóráshoz

A kenéshez

  • 2 evőkanál Nutella

A krémhez

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl görög joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a tejjel és a neszkávéval. A darált kekszet tedd egy tálba, öntsd rá az olvasztott vajas kávét, és először kanállal, majd kézzel gyúrj belőle sima masszát. Helyezd sütőpapírra, sodrófával nyújtsd ki téglalap alakúra, és a széleit késsel vagy derelyevágóval vágd egyenesre, hogy szabályos alakzatot kapj. A levágott darabokat tedd vissza a tésztára, és még egyszer menj rajta végig nyújtófával, hogy nagyjából sima legyen a felülete, majd az egészet kend meg egyenletesen Nutellával.

A krémhez a joghurtot keverd el a cukorral, add hozzá a kókuszreszeléket, és apránként oszd el a Nutella tetején. Óvatosan tekerd fel, csomagold a sütőpapírba, és tedd a hűtőbe egy órát, hogy kicsit megdermedjen. Tálalás előtt csomagold ki, szeleteld fel, és ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral.

Kávérajongóknak nem is kell jobb reggeli ébresztő a banános, zabpelyhes kávésmoothie-nál.

Ezt is szeretjük