5 perces kávés bögrés süti: rögtön edd meg, úgy a finom
A bögrés, mikrós sütik a kezdő háziasszonyok kedvencei, de az időhiánnyal küzdők is imádják. A kávés bögrés süti akkor is megmenthet, ha váratlanul toppannak be hozzád vendégek, vagy hirtelen rád tör az édességvágy.
Kávés bögrés süti
Hozzávalók 1 személyre
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tej
- 2 teáskanál kávé
- 1 tojás
- 1 teáskanál vaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- csipet só
- késhegynyi sütőpor
Elkészítés:
Egy nagyobb bögrében vagy tűzálló tálban keverd össze a tojást, az olvasztott vajat, a tejet és a kávét. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sót, a kétféle cukrot és a sütőport, majd laza mozdulattal forgasd a nedves hozzávalókhoz.
Ha a massza homogén, rakd a mikróba körülbelül három percre, és süsd 700 watton. Ekkor végezz tűpróbát, tehát szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem tapad hozzá massza, biztosan átsült, kiveheted, ellenkező esetben mikrózd még fél-egy percig. Hagyd egy kicsit állni, hogy ne legyen forró. Közben készíts tejhabot a tetejére tejhabosítóval, vagy gyors fokozatú mixerrel, majd törj rá kekszdarabkákat, szórd meg fahéjjal vagy kakaóporral, úgy tálald. Ha nem szeretnél ennyire különleges megjelenést a sütinek, simán is finom, de szórhatsz porcukrot is a tetejére, vagy nyomhatsz rá tejszínhabot.
Fontos, hogy sütés után ne hagyd sokáig állni, mert gyorsan kiszárad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció