Mennyei kávékrémes, kakaós piskótatekercs: így nem törik, és finom puha lesz

Gyerekkorunk kedvencét, a piskótatekercset ne bolti tésztából készítsd el, a házi is lehet tökéletes! A töltelék ezúttal isteni kávékrém.

Mennyei kávékrémes, kakaós piskótatekercs: így nem törik és finom puha lesz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A te szívedet is gyakran a legegyszerűbb receptek dobogtatják meg? Ez a piskótatekercs a régi idők süteményeit idézi: semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá, csupán olyan alapanyagokra lesz szükséged, amiket mindenki talál otthon a konyhában, az íze pedig a gyerekkorodba röpít vissza. Úgy lesz a tészta igazán levegős és könnyű, ha a lisztet átszitálva adod hozzá.

Kávékrémes, kakaós piskótatekercs

Hozzávalók

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a piskótalapot készítsd el. A lisztet keverd össze a kakaóval. A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd add hozzá kanalanként a cukrot, verd tovább addig, amíg a hab kemény és fényes lesz, majd még szintén robotgép segítségével egyenként keverd hozzá a tojások sárgáját. Ezután szitáld hozzá a kakaós lisztet, de ekkor a robotgépet már tedd el, egy fakanál segítségével, lassú mozdulatokkal forgasd a tojásos masszához, közben ügyelj, hogy a hab ne törjön meg.


Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre öntsd a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon nagyjából 20 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha a piskóta kész, vedd ki a sütőből, a papír segítségével helyezd gyúródeszkára, tekerd fel, és várd meg, míg kihűl.

 

A krémhez főzz egy deci erős feketekávét - vagy instant is lehet, ha nincs ízesítve. A kávét forrald össze egy deci tejjel és a kétféle cukorral. A tej másik felével keverd csomómentesre a lisztet, add hozzá a forró, cukros masszához, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra, és ehhez add a már kihűlt pépet.
Kend meg a krémmel a letekert piskótát, majd újra csavard fel, és oszd el a maradék krémet a sütemény külsején. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, majd tálalás előtt kakaóporral díszítheted. 
Az angolok híres sütije, a Viktória-torta is piskótából készül, és sok tejszínhab teszi teljessé az élvezetet.

Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?

Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük