Mennyei kávékrémes, kakaós piskótatekercs: így nem törik, és finom puha lesz
Gyerekkorunk kedvencét, a piskótatekercset ne bolti tésztából készítsd el, a házi is lehet tökéletes! A töltelék ezúttal isteni kávékrém.

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A te szívedet is gyakran a legegyszerűbb receptek dobogtatják meg? Ez a piskótatekercs a régi idők süteményeit idézi: semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá, csupán olyan alapanyagokra lesz szükséged, amiket mindenki talál otthon a konyhában, az íze pedig a gyerekkorodba röpít vissza. Úgy lesz a tészta igazán levegős és könnyű, ha a lisztet átszitálva adod hozzá.
Kávékrémes, kakaós piskótatekercs
Hozzávalók
A piskótához
- 5 db tojás
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 dl kávé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először a piskótalapot készítsd el. A lisztet keverd össze a kakaóval. A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd add hozzá kanalanként a cukrot, verd tovább addig, amíg a hab kemény és fényes lesz, majd még szintén robotgép segítségével egyenként keverd hozzá a tojások sárgáját. Ezután szitáld hozzá a kakaós lisztet, de ekkor a robotgépet már tedd el, egy fakanál segítségével, lassú mozdulatokkal forgasd a tojásos masszához, közben ügyelj, hogy a hab ne törjön meg.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre öntsd a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon nagyjából 20 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha a piskóta kész, vedd ki a sütőből, a papír segítségével helyezd gyúródeszkára, tekerd fel, és várd meg, míg kihűl.
A krémhez főzz egy deci erős feketekávét - vagy instant is lehet, ha nincs ízesítve. A kávét forrald össze egy deci tejjel és a kétféle cukorral. A tej másik felével keverd csomómentesre a lisztet, add hozzá a forró, cukros masszához, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra, és ehhez add a már kihűlt pépet.
Kend meg a krémmel a letekert piskótát, majd újra csavard fel, és oszd el a maradék krémet a sütemény külsején. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, majd tálalás előtt kakaóporral díszítheted.
Az angolok híres sütije, a Viktória-torta is piskótából készül, és sok tejszínhab teszi teljessé az élvezetet.

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig
A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.


Promóció
Még több recept