A tökéletes kaszinótojás receptje: a szilveszteri hidegtálon is ott a helye
A kaszinótojással nem foghatsz mellé, csábító vendégváró, főleg francia- vagy más majonézes salátával kiegészítve.
A klasszikus kaszinótojás nélkül szinte elképzelhetetlen egy ünnepi hidegtál. Az alaprecept szerint a tojássárgájához mustárt, majonézt és fűszereket kell keverni, de a variációk száma végtelen. Ha a hagyományosat unod, dobd fel zöldségekkel, de készítheted csípősen is.
Kaszinótojás
Hozzávalók
- 10 db tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 0.5 db póréhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat főzd keményre forrástól számítva kilenc-tíz perc alatt. Pucold meg, majd amikor kihűlnek, vágd ketté. A sárgákat rakd külön tálkába, és villával nyomkodd össze. Sózd, borsozd, keverd össze az olvasztott vajjal, a mustárral, a majonézzel, a tejföllel és az aprított hagymával.
Ha szeretnéd, hogy jó krémes legyen, bevetheted a botmixert is. A masszát töltsd vissza a tojásfehérjékbe. Ezt akár kanállal is megteheted, de még elegánsabb lesz, ha habzsákot használsz. Díszítheted a tojáskrémet póréhagymával, pritaminkrémmel, pirospaprikával, petrezselyemzölddel vagy akár kaviárral, szardíniával is.
Lencsefőzelék nélkül is elképzelhetetlen az újévi menü. Pakold tele minden jóval!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció