Karfiolos Mac’n’ Cheese a sütőből: az egyik legfinomabb sajtos tészta

Extra sajtos és nagyon finom! A karfiolos Mac’n’ Cheese az új kedvenceddé válik.

karfiolos-sajtos-tesza-recept
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült karfiol és az amerikai sajtos tészta külön-külön is finom, hát még együtt! Ám a rakott étel a fűszeres, sajtkrémes besameltől válik még jobbá. A karfiol és a tészta körülbelül ugyanannyi idő alatt puhul meg, így akár egy edényben is megfőzheted. A tetejére kétféle sajtot is reszelhetsz. 

Karfiolos Mac’n’ Cheese

Hozzávalók

  • 50 dkg tészta
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dl tej
  • 1 fej karfiol
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd 10-12 percig, vagy amíg puha nem lesz. A tésztát is főzd ki sós vízben a csomagoláson található leírás szerint. Körülbelül nyolc-tíz perc alatt éri el a fogkemény állagot. Amikor már nem túl puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. 


A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsd addig, amíg világosbarna nem lesz. Öntsd hozzá a tejet, rakd hozzá a krémsajtot, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd hat-nyolc percig, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha pudingszerű az állaga.
 

Egy tepsit kenj ki vajjal, rakd bele a tésztát, keverd hozzá a karfiolt, és öntsd rá a sajtos keveréket. Szórd meg a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. 
A baconös-karfiolos gratin sajtszósszal megbolondítva is hihetetlenül finom. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük