Karfiolos Mac’n’ Cheese a sütőből: az egyik legfinomabb sajtos tészta
Extra sajtos és nagyon finom! A karfiolos Mac’n’ Cheese az új kedvenceddé válik.

karfiolos-sajtos-tesza-recept
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült karfiol és az amerikai sajtos tészta külön-külön is finom, hát még együtt! Ám a rakott étel a fűszeres, sajtkrémes besameltől válik még jobbá. A karfiol és a tészta körülbelül ugyanannyi idő alatt puhul meg, így akár egy edényben is megfőzheted. A tetejére kétféle sajtot is reszelhetsz. 

Karfiolos Mac’n’ Cheese

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dl tej
  • 1 fej karfiol
  • 2 teáskanál liszt
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd 10-12 percig, vagy amíg puha nem lesz. A tésztát is főzd ki sós vízben a csomagoláson található leírás szerint. Körülbelül nyolc-tíz perc alatt éri el a fogkemény állagot. Amikor már nem túl puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. 


A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsd addig, amíg világosbarna nem lesz. Öntsd hozzá a tejet, rakd hozzá a krémsajtot, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzd hat-nyolc percig, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha pudingszerű az állaga.
 

Egy tepsit kenj ki vajjal, rakd bele a tésztát, keverd hozzá a karfiolt, és öntsd rá a sajtos keveréket. Szórd meg a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. 
A baconös-karfiolos gratin sajtszósszal megbolondítva is hihetetlenül finom. 

Ezt is szeretjük