Karfiolos rakott tészta mozzarellával a tetején: igazán finom rakottas
Ha a karfiolt sütőben sütöd meg, és úgy teszed a tésztába, sokkal finomabb lesz.

mozzarellas-karfiolos-rakott-teszta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szuper sajtos, ropogós karfiolos tészta kiadós, laktató ebéd vagy vacsora. Könnyen elkészíthető, akár hosszúra nyúlt nap után sem megerőltető. A karfiolt érdemes fűszeres keverékkel meglocsolni, mielőtt a sütőbe teszed. A penne remek alap, választhatsz durumlisztből készültet is. Alacsonyabb a glikémiás indexe, így diétázók számára is tökéletes. Sőt a színes tészta is jó hozzá. 

Karfiolos-mozzarellás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg penne
  • 15 dkg mozzarella
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Rakd rá a megmosott, rózsákra szedett karfiolt. Locsold meg sóval, borssal összekevert olívaolajjal. Süsd 190 fokon 15 percig, vagy amíg roppanós nem lesz. 
A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, és csepegtesd le. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a tésztát. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral, és öntsd le vele a pennét. A tetejére szórj mozzarellát és rozmaringot. Told forró sütőbe, és süsd össze 180 fokon 20-25 perc alatt. 
A sajt besamelben sütve is ínycsiklandó fogás, főleg parmezánnal a tetején.  

Ezt is szeretjük