Triplasajtos karfiolos-gombás tészta: krémes szószban, összesütve még finomabb
Karfiolt bármikor találsz a zöldségesnél, így ezt az ínyenc tésztát akár most is összedobhatod. Gombával, sok sajttal igazán finom lesz.

gombas-karfiolos-teszta
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a gyors, laktató, húsmentes ételeket, akkor ez a tészta tökéletes választás! Hihetetlenül egyszerű hozzávalókból készül, mégis isteni. Ha nincs kedved sokat mosogatni, a karfiolt és a tésztát akár egy lábosban is megfőzheted. 

Karfiolos-gombás tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg parmezán
  • 0.5 fej karfiol
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd bő, sós lobogó vízbe, és főzd al dente, azaz fogkemény állagúra. Amikor még roppanós, de már nem nyers, szűrd le és csepegtesd le. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt is főzd meg nyolc-tíz perc alatt valamivel több sós vízben, mint amennyi ellepi. A gombákat pucold meg, vágd kis darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. 

A szószhoz a főzőtejszínt melegítsd meg, keverd el a krémsajttal, valamint a reszelt mozzarella és a parmezán felével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és add hozzá a préselt fokhagymát is, majd melegítsd össze. Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a tésztát, keverd hozzá a karfiolt és a gombát, majd öntsd rá a szószt. A tetejére szórd a maradék mozzarellát és a parmezánt. Forró sütőben, 180 fokon süsd össze 15-20 perc alatt, majd apróra vágott petrezselyemmel tálald. 
A négysajtos-tejszínes tészta a maradék sajt felhasználására is tökéletes.

Ezt is szeretjük