Palacsintatésztába burkolt karfiolfalatok: belül puha, kívül roppanós a bundája
Isteni finom a karfiol, ha palacsintatésztába mártod, és olaj helyett sütőben sütöd ki.
A karfiolt szedd rózsáira, és folyó víz alatt alaposan mosd meg. Dobd forrásban lévő sós vízbe, öt perc alatt főzd roppanósra, és szűrd le. A lisztből, a tojásból és a tejből keverj csomómentes palacsintatésztát, Sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, add hozzá a szezámmagot, és ebben a sűrű masszában mártsd meg a karfiolrózsákat. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a bundája aranybarna színt kap. Tálaláskor ízlés szerint aprított petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
A karfiolt akár magában is kisütheted - megfűszerezve és ropogósra pirulva nagyon izgalmas köret.
Karfiol palacsintatésztában sütve
Hozzávalók
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy karfiol
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
- aprított petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és folyó víz alatt alaposan mosd meg. Dobd forrásban lévő sós vízbe, öt perc alatt főzd roppanósra, és szűrd le. A lisztből, a tojásból és a tejből keverj csomómentes palacsintatésztát, Sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, add hozzá a szezámmagot, és ebben a sűrű masszában mártsd meg a karfiolrózsákat. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a bundája aranybarna színt kap. Tálaláskor ízlés szerint aprított petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
A karfiolt akár magában is kisütheted - megfűszerezve és ropogósra pirulva nagyon izgalmas köret.
- karfiol
- húsmentes
- rántott karfiol
- bundás karfiol
- palacsintatészta
- karfiol palacsintatésztában
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció