Palacsintatésztába burkolt karfiolfalatok: belül puha, kívül roppanós a bundája

Isteni finom a karfiol, ha palacsintatésztába mártod, és olaj helyett sütőben sütöd ki.

Karfiol palacsintatésztában sütve receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiolt szedd rózsáira, és folyó víz alatt alaposan mosd meg. Dobd forrásban lévő sós vízbe, öt perc alatt főzd roppanósra, és szűrd le. A lisztből, a tojásból és a tejből keverj csomómentes palacsintatésztát, Sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, add hozzá a szezámmagot, és ebben a sűrű masszában mártsd meg a karfiolrózsákat. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a bundája aranybarna színt kap. Tálaláskor ízlés szerint aprított petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.

A karfiolt akár magában is kisütheted - megfűszerezve és ropogósra pirulva nagyon izgalmas köret.

Karfiol palacsintatésztában sütve

Hozzávalók

  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy karfiol
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • aprított petrezselyem a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és folyó víz alatt alaposan mosd meg. Dobd forrásban lévő sós vízbe, öt perc alatt főzd roppanósra, és szűrd le. A lisztből, a tojásból és a tejből keverj csomómentes palacsintatésztát, Sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, add hozzá a szezámmagot, és ebben a sűrű masszában mártsd meg a karfiolrózsákat. Helyezd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a bundája aranybarna színt kap. Tálaláskor ízlés szerint aprított petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.

A karfiolt akár magában is kisütheted - megfűszerezve és ropogósra pirulva nagyon izgalmas köret.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük