Karamellizált körtés süti: pakold fordítva a tepsibe a hozzávalókat
A karamellizált körtés süti egyszerű, mégis különleges, és nagyon jól mutat. Ráadásul most bővelkedünk a lédús őszi gyümölcsben.

karamellizalt-kortes-suti
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Kipróbáltuk a többfázisú olajos arcápolást: így nem tömődnek el a pórusok »

Nőies, stílusos, és sokat tud a divatról: Olivia Palermo taníthatná a sikkes öltözködést! »

Borzasztóan eltolták a hajszínét, de egy ügyes fodrász mentette a helyzetet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fordított sütiket több módon is készíthetsz, leginkább leveles vagy pitetészta az alapja, de akár piskótából is álomfinom lehet. A sütőben megkaramellizálódott körte és az édes, vaníliás tészta együtt ellenállhatatlan. Díszítheted tejszínhabbal, de akár fagyival is kínálhatod. 

Karamellizált körtés süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db körte
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal, és szórd meg a barna cukorral. Rakd rá a megpucolt, cikkekre vágott körtét. Locsold meg kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs. 

 

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Közben rakd hozzá kanalanként a cukrot, és mehet hozzá a vanília is. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, és laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A homogén masszát öntsd a körtére, és süsd meg 160 fokon, körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Még forrón fordítsd a sütit egy tálcára úgy, hogy a körtés része legyen felül. 
A körtés mandulatorta is mennyei desszert, a tészta omlós, a mandulakrém pedig a rumtól még finomabb. 

Ezt is szeretjük