Karamellizált körtés süti: pakold fordítva a tepsibe a hozzávalókat
A karamellizált körtés süti egyszerű, mégis különleges, és nagyon jól mutat. Ráadásul most bővelkedünk a lédús őszi gyümölcsben.

karamellizalt-kortes-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fordított sütiket több módon is készíthetsz, leginkább leveles vagy pitetészta az alapja, de akár piskótából is álomfinom lehet. A sütőben megkaramellizálódott körte és az édes, vaníliás tészta együtt ellenállhatatlan. Díszítheted tejszínhabbal, de akár fagyival is kínálhatod. 

Karamellizált körtés süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db körte
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal, és szórd meg a barna cukorral. Rakd rá a megpucolt, cikkekre vágott körtét. Locsold meg kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs. 

 

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Közben rakd hozzá kanalanként a cukrot, és mehet hozzá a vanília is. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, és laza mozdulatokkal forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A homogén masszát öntsd a körtére, és süsd meg 160 fokon, körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Még forrón fordítsd a sütit egy tálcára úgy, hogy a körtés része legyen felül. 
A körtés mandulatorta is mennyei desszert, a tészta omlós, a mandulakrém pedig a rumtól még finomabb. 

Ezt is szeretjük