Karamellizált, fűszeres körte: melengető téli desszert a legegyszerűbben
A fűszeres sült körte mennyei ízű, csodás illatú, gyorsan elkészíthető édesség.

Karamellizált, fűszeres körte: melengető téli desszert a legegyszerűbben
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a hidegben nassolni támad kedved, jólesik a meleg, fűszeres, karamellizált körte. Erőlködés nélkül, percek alatt elkészül. A kellemes desszert önmagában is mesés, de fagyival, öntettel még teljesebb lesz az élvezet. Kevesebb cukorral sültek kísérőjeként is kínálhatod.

Karamellizált körte

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db körte
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db csillagánizs
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 rúd vanília
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A körtét pucold meg, vágd ketté, és szedd ki a magházat. Locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Szórd a cukrot egy vastagabb falú edénybe, és közepes lángon olvaszd meg. Közben ne kevergesd, csak a lábost rázogasd. Amikor halványbarna, rakd hozzá a körtedarabokat a lapos felükkel lefelé.
 

Fűszerezd a gyümölcsöt fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel, csillagánizzsal, és kis lángon párold puhára. Ha szeretnéd, a körtéket kevés fehérborral is meglocsolhatod. Mielőtt lehúznád a tűzről, rakd rá a vajdarabokat. Melegen tálalva a legfinomabb.

Ezt is szeretjük