Mennyei házi marlenka főzött karamellás krémmel töltve
A puha, vékony mézes lapokból álló tömény süticsoda, a marlenka egyszerűen ellenállhatatlan. Megéri rászánni néhány órát, hogy otthon is elkészítsd.

karamellkremes-marlenka-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ami nekünk a mézes krémes, az az örményeknek a marlenka. A lapokat többféle krémmel is megtöltheted, a karamellás változatban nem fogsz csalódni. Készítsd el előre, hisz legalább egy nap kell a tésztának, hogy megpuhuljon. 

Karamellás marlenka

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet

A krémhez

  • 15 dkg cukor
  • 4.5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 4 evőkanál dió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vajat vízgőz felett olvaszd meg, majd rakd hozzá a cukrot, a tojásokat és a mézet. Keverd össze alaposan, dolgozd hozzá a szódabikarbónával elkevert ecetet és a lisztet. Gőz felett keverd meg addig, amíg a tészta összeáll, és rugalmas lesz. 
A sütőforma méretétől függően oszd négy-hat részre, és egyesével nyújtsd ki a lapokat, majd igazgasd a sütőpapírral leterített forma hátoldalára. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a lapokat hét-hét perc alatt. 
 

A krémhez először a karamellt készítsd el. A cukrot szórd egy magasabb falú lábosba, és pirítsd világosbarnára, majd engedd fel a vízzel. Főzd kis lángon addig, amíg a cukor felolvad. Pihentesd egy kicsit, majd add hozzá a lisztet, önts hozzá kevés tejet, és főzd sűrűre. 
A pudingport keverd simára a tejjel, és kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Amikor kihűl, keverd hozzá a karamellt.
Állítsd össze a sütit, a lapokat kend meg a krémmel. A tetejére is jusson, majd szórd meg dióval, és tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára. 
Legközelebb próbáld ki a mézes krémest! A habos-vajas krém, a lekvár és a puha tészta együtt ellenállhatatlanok. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük