
Karamellás-banános desszert sütés nélkül: habos finomság kevés munkával
A tejkaramellás-banános édesség, angol nevén a banoffee pohárkrémként készítve villámgyorsan összerakható.


Az édes karamella és a banán kiválóan harmonizál egymással. Angol nyelvterületen már külön nevet is adtak ennek az édességnek: a banoffee minden formában nagy kedvenc. Már 15-20 perc alatt összedobhatod az egyszerűbb poharas változatot, és akár azonnal kanalazhatod is. Ha van rá mód, akkor azonban elkészítés után inkább tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízei.
Karamellás-banános pohárkrém
Hozzávalók
Az alaphoz
- 15 dkg babapiskóta
- 3 dl habtejszín
- 2 db banán
- 2 csomag vaníliás cukor
A tejkaramellhez
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Először a karamellt készítsd el. A tejszínt mikróban vagy egy kis lábosban forrald fel. A kristálycukrot szórd egy tapadásmentes lábosba, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve hagyd felolvadni. Ha már barna, dobd hozzá a felkockázott vajat, várd meg, amíg teljesen felolvad, majd öntsd bele a forró tejszínt. Kevergesd, amíg besűrűsödik, majd tedd félre.
A habtejszínt a vaníliás cukorral verd fel. A babapiskótákat morzsold össze, a nagy részét oszd el poharakba, egy kicsit tegyél belőlük félre. A banánokat karikázd fel, és helyezd a morzsolt keksz tetejére, erre pedig jöhet a tejszín. Végül öntsd nyakon mindegyik adagot a karamellel, és a kimaradt morzsolt babapiskótával díszítsd a tetejüket. Ha jut még, az adagok tetejére is csepegtethetsz a karamellszószból.
Ha nem fogyasztasz tejterméket, vagy csak szívesen kipróbálnál valami különleges édességet, mindenképpen készítsd el a vegán, kókusztejes pohárkrémet is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept