Karamellás-banános desszert sütés nélkül: habos finomság kevés munkával
A tejkaramellás-banános édesség, angol nevén a banoffee pohárkrémként készítve villámgyorsan összerakható.

- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Az édes karamella és a banán kiválóan harmonizál egymással. Angol nyelvterületen már külön nevet is adtak ennek az édességnek: a banoffee minden formában nagy kedvenc. Már 15-20 perc alatt összedobhatod az egyszerűbb poharas változatot, és akár azonnal kanalazhatod is. Ha van rá mód, akkor azonban elkészítés után inkább tedd a hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízei.
Karamellás-banános pohárkrém
Hozzávalók
Az alaphoz
- 15 dkg babapiskóta
- 3 dl habtejszín
- 2 db banán
- 2 csomag vaníliás cukor
A tejkaramellhez
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Először a karamellt készítsd el. A tejszínt mikróban vagy egy kis lábosban forrald fel. A kristálycukrot szórd egy tapadásmentes lábosba, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve hagyd felolvadni. Ha már barna, dobd hozzá a felkockázott vajat, várd meg, amíg teljesen felolvad, majd öntsd bele a forró tejszínt. Kevergesd, amíg besűrűsödik, majd tedd félre.
A habtejszínt a vaníliás cukorral verd fel. A babapiskótákat morzsold össze, a nagy részét oszd el poharakba, egy kicsit tegyél belőlük félre. A banánokat karikázd fel, és helyezd a morzsolt keksz tetejére, erre pedig jöhet a tejszín. Végül öntsd nyakon mindegyik adagot a karamellel, és a kimaradt morzsolt babapiskótával díszítsd a tetejüket. Ha jut még, az adagok tetejére is csepegtethetsz a karamellszószból.
Ha nem fogyasztasz tejterméket, vagy csak szívesen kipróbálnál valami különleges édességet, mindenképpen készítsd el a vegán, kókusztejes pohárkrémet is.
Még több recept