Ellenállhatatlan karamellás, banános pite: krémes, habos süti
Ha szereted a banánt és a karamellt, erre a pitére sem fogsz nemet mondani. A sütit vastag tejszínhabréteg koronázza meg.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A banoffee pie, vagyis a karamellás, banános pite klasszikus angol desszert. Nagy előnye, hogy sütni sem kell, mert az alapja kekszes keverék. A karamelles krémet viszont akár előre is elkészítheted. A banánt érdemes citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon be.
Karamellás, banános pite
Hozzávalók
A kekszes réteghez
- 25 dkg keksz
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 22 dkg sűrített tej
- 10 dkg barna cukor
- 8 dkg vaj
- 2 db banán
A tetejére
- 3 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg csoki
Elkészítés:
A kekszet daráld le vagy törd össze, majd keverd hozzá az olvasztott vajat és a sót. Nyomkodd egy piteformába úgy, hogy a széleire is jusson a masszából, és pihentesd a hűtőben legalább fél órát.
A karamellhez a cukrot szórd egy vastagabb falú lábosba, add hozzá a vajat, és olvaszd össze. Mehet hozzá a sűrített tej, és forrald össze egy-két perc alatt. Egynemű, sűrű masszát kell kapnod. Tedd a krémet a hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően állítsd össze a tésztát. Az alapot rakd egy tálcára vagy tányérra, és kend meg a karamelles szósszal. Tedd rá a karikákra vágott banánt. Tálalás előtt a tejszínt verd kemény habbá a cukorral, és kanalazd a sütire. A tetejét díszítheted karamellel és reszelt csokival.
Banánnal a palacsintát is finomabbá teheted. Érett gyümölcsből lesz igazán finom a desszert.
Még több recept