Elronthatatlan, karamellás almás pite: így lesz igazán omlós a tészta
Kis változtatással még nagyobb élmény, a karamellás almás pitét meg kell kóstolnod!

Elronthatatlan, karamellás almás pite: így lesz igazán omlós a tészta
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás pite megunhatatlan sütemény, aminek most már legalább százféle változata van. Ha a tölteléket karamellel is megbolondítod, még izgalmasabb lesz. A tészta készítése hihetetlenül egyszerű. Az azonban nagyon fontos, hogy hideg hozzávalókkal és gyorsan dolgozz, különben nem lesz omlós a pite.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 cl víz
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 80 dkg alma
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 0.5 db citrom

Karamellhez

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy nagyobb tálba, szórd hozzá a sót, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a cukrot, önts hozzá annyi hideg vizet, hogy a tészta összeálljon, és rugalmas legyen. Vedd ketté kétharmad-egyharmad arányban, és formázz gombócokat. Csomagold őket fóliába, és tedd legalább fél órára a hűtőbe.
Közben az almát pucold meg, és vágd kis kockákra. Keverd össze a cukorral, a keményítővel, a fahéjjal, a szerecsendióval, majd locsold meg a citromlével, így nem fog bebarnulni az alma. Tedd félre 15-20 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

A pihentetést követően a nagyobb tésztagombócot nyújtsd lisztezett felületen fél centis lappá, és béleld ki vele a kivajazott sütőformát. Egyengesd rá a tölteléket, majd a karamelles réteghez a kristálycukrot közepes lángon, állandóan kevergetve olvaszd fel, azaz karamellizáld meg. Amikor világosbarna, húzd le a tűzről, add hozzá a felkockázott vajat, majd keverd jól össze. Ezután öntsd az almás rétegre. Nyújtsd ki a másik tésztát, és éles késsel vágd körülbelül fél centis csíkokra, majd rácsozd be a süti tetejét. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd szép aranybarnára 180 fokon körülbelül 40 perc alatt.

Ezt is szeretjük