Karalábéfőzelék húsgombóccal
Egészséges, laktató és finom
A karalábéfőzelék húsgombóccal nem terheli meg a gyomrodat.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karalábé a fogyókúrázók nagy barátja, hiszen kiváló zsírégető. Alig több, mint fél óra alatt ízletes főzeléket készíthetsz belőle. Ha igazán különlegessé akarod tenni, zabpelyhes húsgombóccal kínáld. Ez az étel cukorbetegeknek is ajánlott, mivel tartalmas, rostgazdag, és nem emeli gyorsan a vércukorszintet. Biró Sára receptje nem okoz csalódást.

Karalábéfőzelék húsgombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 karalábé
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 paradicsom
  • 2 szelet paprika
  • 1 evőkanál zöldhagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál zabkorpa
  • kapor
  • csombor
  • bors

Húsgombóchoz

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A közepes méretű, zsenge karalábékat pucold meg, majd vágd körülbelül egycentis kockákra. Tedd egy nagyobb lábosba a karalábét, rakd hozzá az aprított hagymát is. Sózd meg, és kevés olajon kicsit dinszteld meg, majd dobd rá a pirospaprikát. Engedd fel egy liter vízzel. Rakd bele a paprikát és a paradicsomot. Ameddig felforr a víz, készítsd el a húsgombócokat.

Egy tálban jól dolgozd össze a darált húst a zúzott fokhagymával, adj hozzá két-három csipetnyi apróra vágott zöldfűszert, sózd, borsozd. Keverd hozzá a tojást, a zabpelyhet, és az egészet jól gyúrd össze. Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat, és pakold a lobogó főzelékbe. Alacsony lángon főzd, amíg a karalábé és a gombócok is megpuhulnak. Időnként kevergesd meg. Dobd rá az apróra vágott petrezselymet, a csombort és a kaprot.

A habaráshoz a tejfölt dolgozd csomómentesre a liszttel és a korpával, öntsd hozzá a tejszínt, és engedd fel egy merőkanál főzőlével, majd keverd a karalábéhoz. Hagyd még néhány percig rotyogni, ha szükséges, ízesíts utána. Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel és tejföllel kínáld.

Ezt is szeretjük