Hagyományos karácsonyi rántott ponty: pont olyan, mint gyerekkorodban
Sok családban elképzelhetetlen a karácsony rántott ponty nélkül. Így készítheted el tökéletesre.

rantott ponty
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes karácsonyi rántott ponty titka a jó minőségű hal. Érdemes a pontyot filézve vásárolni, így elkerülheted a szálkákból származó kellemetlenségeket, baleseteket, és gyerekeknek is nyugodtabb szívvel adható így.

Karácsonyi rántott ponty

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 8 szelet pontypatkó
  • 5 tojás
  • bors
  • 1 l olaj a sütéshez
  • 1 citrom a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A pontyszeleteket két-három milliméterenként irdald be, majd szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Tovább ne, mert ha sokáig áll a sóban, kiszárad. A pihentetés után a szokásos módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. 

Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és oldalanként három perc alatt süsd ki a halszeleteket. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald majonézes salátával, és facsarj rá citromlevet.

Egészben sült csirkét is készíthetsz karácsonykor: ez tényleg az ünnepi asztal dísze lesz.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük