Hagyományos karácsonyi rántott ponty: pont olyan, mint gyerekkorodban
Sok családban elképzelhetetlen a karácsony rántott ponty nélkül. Így készítheted el tökéletesre.


- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
A tökéletes karácsonyi rántott ponty titka a jó minőségű hal. Érdemes a pontyot filézve vásárolni, így elkerülheted a szálkákból származó kellemetlenségeket, baleseteket, és gyerekeknek is nyugodtabb szívvel adható így.
Karácsonyi rántott ponty
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 8 szelet pontypatkó
- 5 tojás
- só
- bors
- 1 l olaj a sütéshez
- 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A pontyszeleteket két-három milliméterenként irdald be, majd szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Tovább ne, mert ha sokáig áll a sóban, kiszárad. A pihentetés után a szokásos módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és oldalanként három perc alatt süsd ki a halszeleteket. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald majonézes salátával, és facsarj rá citromlevet.
Egészben sült csirkét is készíthetsz karácsonykor: ez tényleg az ünnepi asztal dísze lesz.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció